Культура

У Житомирі визначили лауреатів премії Миколи Костриці: обирали з-поміж п’яти робіт

15 December 2023, 09:57

Під час засідання конкурсної комісії 14 грудня в облраді визначили переможців на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці.

Про це 14 грудня повідомляє заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

«Сьогодні разом із колегами провели засідання конкурсної комісії з присудження Житомирської обласної премії імені Миколи Костриці та визначили лауреатів. Микола Юхимович Костриця - наш земляк, педагог, вчений-географ, організатор краєзнавчого руху в Україні. Цьогоріч на здобуття Премії було подано пʼять робіт», - йдеться в повідомленні.

За результатами голосування членів комісії лауреатами краєзнавчої премії імені Миколи Костриці стали:

  • Книга Михайла Сидоржевського «Солотвин. З глибин минулого до наших днів»;
  • Атлас гніздових птахів України групи авторів Українського товариства охорони птахів;
  • Книга групи авторів «Ми непереможні. Малинівський старостинський округ у вирі російсько-української війни».

«Житомирська обласна краєзнавча премія імені Миколи Костриці заснована обласною радою. Присуджується щороку на конкурсній основі громадянам області, зокрема, учням загальноосвітніх шкіл і студентам вищих навчальних закладів, за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Житомирщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи», - зазначив Ширма.

Нагадаємо, 10 грудня 2020 року конкурсна комісія під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми також визначала переможців на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці, обирали з п’яти робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: краєзнавча премія Костриця облрада 
Матеріали по темі