Місто

В Житомирській міськраді створять комісію, щоб розібратися з будівництвом на ділянці депутата по вулиці Хлібній

21 December 2023, 10:22

Мешканці будинку по вулиці Хлібній, 16 звернулися до депутатів міської ради щодо будівництва на ділянці біля Житнього ринку.

Звернення оголосили на початку засідання сесії 21 грудня.

«Враховуючи містобудівну ситуацію з існуючою забудовою вулиці Хлібної і чинне законодавство, реконструкція торгівельного павільйону під приміщення побутового обслуговування за адресою вул.Хлібна 16 і 18-а є неможливим і протизаконним, як і попереднє рішення щодо існуючого торгівельного павільйону за вказаною адресою. Відповідно до ДБН мінімально допустима відстань від проєктуємого об’єкту до існуючого будинку – п’ятиповерхового панельного будинку по вул.Хлібна,16 і п’ятиповерхового цегляного будинку по вул.Хлібна,18 – має бути не менше 9 метрів... Взагалі до дій відповідних структур і нотаріуса Горай (нотаріус Олег Горай є депутатом міської ради – ред.) щодо оформлення земельної ділянки і проєктуємого об’єкта є дуже багато запитань. Те, що зробили з цією земельною ділянкою, є прямим порушенням чинного законодавства і потребує втручання правоохоронних органів. Ділянка, яка є прибудинковою територією, виділялася в довгострокову оренду для Чорноморець. Як земельна ділянка, що розташована в самому центрі міста стала приватною власністю Пидюри Сергія Михайловича? Як можна було зареєструвати право власності на тимчасову споруду з подальшим відведенням земельної ділянки у власність», - сказала представниця ініціативної групи мешканців будинку №16 на вулиці Хлібній.

У зверненні є вимога скасувати рішення щодо права власності на земельну ділянку по вул.Хлібна, 16-18 і заборонити будівництво.

«Вимагаємо створити комісію, яка перевірить проєкт забудови на відповідні норми та стандарти враховуючи те, що площа забудови маленька, а будівництво буде заважати мешканцям, вікна яких виходять на забудову», - оголосила представниця ініціативної групи.

Мер Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що в ситуації потрібно розбиратися, і підтримав пропозицію щодо створення комісії.

«Я не проти. Запрошую бажаючі увійти у комісію, щоб розібратися з цим питанням. І у мене прохання – щоб були депутати, представники земельної комісії для того, щоб дійсно могли розібратися з цим питанням. Після сесії створимо комісію», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 20 серпня 2018 року депутат Сергій Пидюра купив за 228 тис. грн у Чорноморець Інни Анатоліївни торговий павільйон у Житомирі площею 15,2 кв.м, через десять днів, 30 серпня, Пидюра подав клопотання про надання йому в оренду земельної ділянки на вул.Хлібна, 16-18, яку з 2013 року орендувала Чорноморець, і вже 27 вересня на сесії міської ради його колеги-депутати це клопотання задовольнили. 31 жовтня орендовану земельну ділянку оцінили, а 14 листопада Пидюра вніс за неї авансовий внесок в сумі 114 тис. 157 грн 15 коп. На сесії Житомирської міської ради 7 лютого 2019 року депутати дозволили своєму колезі з фракції ВО «Батьківщина» Сергію Пидюрі викупити земельну ділянку по вул.Хлібна, 16-18 площею 0,0296 га за 275 тис. 303 грн 68 коп.

Земельна ділянка на кадастровій карті

Як повідомляв Житомир.info, Сергій Пидюра, який у Житомирській міській раді очолює фракцію ВО «Батьківщина», оприлюднив свої декларації за 2021 та 2022 роки та п’ять повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, зокрема, 2 лютого 2023 ркоу взяв кредит 4 млн грн і цього ж дня придбав електромобіль BMW IX M60/20 2022 р.в. за 4 млн 543 тис. 837 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада вул.Хлібна земля Пидюра сесія земельна ділянка комісія 
Матеріали по темі