Місто

Суд відмовив у поновленні на посаді керівниці початкової школи Житомира, яка фігурує у справі про розтрату коштів

22 December 2023, 10:20

Богунський районний суд м.Житомира відмовив у задоволенні позову Лідії Василець до виконавчого комітету Житомирської міської ради та департаменту освіти щодо поновлення на роботі і оплати за час вимушеного прогулу.

Відповідне рішення суду від 13 грудня 2023 року оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«У задоволенні позову ОСОБА_1 до Житомирського міського голови Сухомлина Сергія Івановича, Департаменту освіти Житомирської міської ради, треті особи - Житомирський міський голова Сухомлин Сергій Іванович, перший заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Ковтуненко Світлана Анатоліївна, про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу відмовити. Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги в порядку, визначеному ЦПК України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення», - йдеться в рішенні суду.

Підставою для відмови у задоволенні позову стала причина звільнення – закінчення строку укладеного трудового договору, сам наказ про звільнення Лідія Василець не оскаржувала, отже «позовна вимога щодо поновлення на роботі не ґрунтується на вимогах закону та задоволенню не підлягає».

В рішення суду зазначається, що лютого 2018 року позивачці призначено пенсію за віком і з червня 2020 року з нею укладалися строкові договори строком на 1 рік для роботи на посаді директора Житомирського навчально-виховного комплексу № 11. Наприкінці червня 2022 року Лідія Василець була призначена на посаду директора Житомирської початкової школи № 11 Житомирської міської ради «у період дії воєнного стану, без проведення конкурсу, на умовах строкового трудового договору, до дати укладення строкового трудового договору з переможцем конкурсу проведеного після припинення чи скасування воєнного стану, але не більше ніж на дванадцять календарних місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, з 01.07.2022 по 30.06.2023».

Скриншот з рішення суду

Нагадаємо, розгляд справи за позовом колишньої директорки початкової школи на Мальованці про поновлення на посаді суд почав 21 липня 2023 року.

Водночас на розгляді в Богунському районному суді м.Житомира перебуває справа про привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, по якій Лідія Василець обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість). Покарання за цією статтею – позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 тис. 250 грн до 12 тис. 750 грн) або без такого.

Чергове засідання у цій кримінальній справі призначене на 8 лютого 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2023 року 24-річній головній бухгалтерці початкової школи Житомира повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України): за висновками судової економічної експертизи, фігурантка справи заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів. Наприкінці жовтня поліція завершила досудове розслідування і передала до суду справу, де бухгалтерка початкової школи обвинувачується за трьома статтями, а директорці навчального закладу інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

Скриншот з ухвали суду

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд звільнення Василець НВК школа зловживання зарплата бухгалтер 
Матеріали по темі