Місто

«Золотий бульвар»: підряднику доплатять ще 2,4 млн грн за капітальний ремонт алеї бульвару Польського в Житомирі

26 December 2023, 15:35

За капітальний ремонт території благоустрою центральної алеї бульвару Польського в м. Житомирі управління капітального будівництва доплатить ДП «Фаворит ОПТ» ще 2 млн 393 тис. 510,78 грн.

Відповідний договір був укладений 19 грудня і оприлюднений в системі «Прозорро».

«В ході виконання будівельних робіт виникла необхідність здійснити ряд будівельних робіт, які не були передбачені у попередньому проекті, у зв’язку з чим змінилися обсяги і види ряду будівельних робіт. Зокрема, додаткові аналогічні роботи виникли при капітальному ремонті території благоустрою, а саме автоматичний полив, озеленення, облицювання підпірних стін, улаштування теплокамери, вентиляційної камери, улаштування елементів благоустрою, влаштування металоконструкції для дерев, покриття велопарковки», - йдеться у листі ТОВ «Експертиза МВК» начальнику УКБ щодо необхідності укласти договір з підрядником, який виконував до цього роботи на об'єкті.

Додаткові роботи мають бути виконані менш ніж за два тижні – до 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, в грудні 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір з ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит» на капітальний ремонт території благоустрою центральної алеї бульвару Польського вартістю 14,2 млн грн. Підрядник мав улаштувати плитку, провести роботи з зовнішнього освітлення, водопостачання, монтажні роботи системи відеонагляду, укладання сходів, озеленити територію та зробити благоустрій. Роботи мали завершити до 1 вересня 2022 року, але через повномасштабне вторгнення рф термін дії договору продовжили, в останній додатковій угоді – до 31 жовтня 2023 року. Водночас в червні 2023 року Держаудитслужба почала моніторинг закупівлі і виявила порушення, але УКБ звернулося до суду з позовною заявою про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу процедури закупівлі.

Додатковою угодою від 15 грудня строк виконання робіт продовжили до 31 грудня 2023 року, а угодою від 25 грудня вартість робіт зменшили до 14 млн 103 тис. 186,69 грн.

Тобто, загалом за капітальний ремонт центральної алеї бульвару Польського в мікрорайоні Маликова «Фаворит ОТП» отримає майже 16,5 млн грн.

Депутатом Житомирської міської ради від мікрорайону Маликова, де знаходиться бульвар Польський, вже вдруге стала Тетяна Онопрієнко: в 2015 році вона обиралася від ВО «Батьківщина», в 2020 році – від партії «Пропозиція». Її чоловік Валерій Онопрієнко був депутатом Житомирської міської ради у 2010-2015 рр., обирався від Партії регіонів, а в 2020 році обраний депутатом обласної ради від партії «Пропозиція».

Дочірнє підприємство «Фаворит ОТП» акціонерного товариства закритого типу «Фаворит» належить родині Розенблат, співвласницею фірми є Олена Розенблат – депутатка Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина», яка до цього рік була депутаткою обласної ради від Блоку Петра Порошенка.

ДП «Фаворит ОТП» відповідно до рішення від 30 березня 2023 року знаходиться в «чорному» списку Антимонопольного комітету за антиконкурентні узгоджені дії на тендерах.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок листопада 2023 року у благоустрій бульвару Польського у Житомирі вклали 20 млн грн бюджетних коштів, а з урахуванням проєктів «бюджету участі» сума перевищує 25 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благоустрій Польський бульвар УКБ тендер закупівля Маликова Фаворит  
Матеріали по темі