Події

Викладачку житомирського ліцею, яка виправдовувала скоєні звірства росіян в Україні, судитимуть

5 January 2024, 12:20

Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно житомирянки, викладачки ліцею, за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Про це 5 січня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, вчителька одного з ліцеїв міста Житомира, маючи проросійські погляди, неодноразово нав’язувала колегам своє «бачення» політичних подій в Україні. Підозрювана свого часу викладала російську літературу, яку вже давно виключили з переліку навчальних предметів. Ностальгувала за минулим та була незадоволена таким фактом. Так, у травні 2023 року, спілкуючись з колегами у кімнаті вчителів, прихильниця країни-окупанта виправдовувала збройну агресію росії, зневажливо висловлювалася про українців. Досудове слідство проводило УСБУ в Житомирській області», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, з початку повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну Житомирською обласною прокуратурою спільно з УСБУ в області викрито шість вчителів, які пропагували проросійські наративи.

А в управлінні СБУ в Житомирській області розповідають, що викладачка захоплювалась рівнем життя у рф, її т.зв. «високодуховним міром» та діючим режимом путіна. Крім того, жінка активно пропагувала шаблони проросійського блогера Шарія та наративи інших кремлівських пропагандистів.

«Фігурантка привселюдно засуджувала всі події, які відбувалися на Майдані у 2014 році, та негативно відгукувалася про учасників Революції гідності, вважаючи їх «людьми нижчого соціального статусу». На аргументи своїх колег про необхідність захисту нашої держави, інакше уся Україна перетвориться на Бучу, підозрювана публічно заявила, що уся інформація про звірства загарбників на Київщині «не відповідає дійсності». Ініційована у межах досудового розслідування лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності фігурантки», - зазначають у СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2023 року у Житомирі викрили викладачку ліцею на запереченні збройної агресії рф. Жінка переконувала колег, що українські військові самі бомблять свою інфраструктуру. На підставі задокументованих фактів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України, тобто у вчиненні правопорушення за ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура глорифікація агітація колаборація колаборант викладач СБУ ліцей 
Матеріали по темі