Здоров'я

Фототерапія – найефективніший спосіб лікування псоріазу

5 February 2024, 09:57

Псоріаз - це хронічне запальне автоімунне захворювання. Ця хвороба несе в собі не тільки фізичні прояви, але серйозні психологічні проблеми. Адже крім свербежу, болю, загального нездужання, псоріаз пророкує серйозні психо-емоційні порушення. В людей зʼявляється невпевненість, закомплексованість, соромʼязливість, страх зняти одяг.

Псоріазом хворіють люди будь-якого віку та у всіх країнах. Поширеність псоріазу в країнах коливається від 0,5% до 11,4%, що складає щонайменше 100 мільйонів осіб у всьому світі.

Сучасні методи лікування псоріазу враховують найбільш ефективні методи. Доказова медицина стверджує, що фототерапія посідає одне з перших місць в ефективності лікування псоріазу. Фототерапія - це метод опромінення ультрафіолетом. Вченими доведено, що ультрафіолетове опромінення максимально ефективним в лікуванні псоріазу. На даний час фототерапія вузького спектра 311 нм (UVB 311 нм) є одною з самих сучасних, безпечних, найбільш використовуваних методів лікування псоріазу. Опромінення за допомогою спеціальних ламп гальмує запальні процеси у шкірі, нормалізує поділ клітин. При лікуванні псоріазу елементи висипу бліднішають, стають плоскими, пропадає лущення, висип регресує.

Фототерапія у медичному центрі "Актив-Мед" виконується за допомогою панелі з лампами вузького спектра 311 нм., від фірми Philips, що дозволяє виконувати лікування в повний зріст та одночасно опромінювати всю шкіру тіла пацієнта.

Також у нашому медичному центрі є прилад для локальної фототерапії 311 нм – гребінець для того, щоб лікувати псоріаз на голові.

Наголошуємо, що по співвідношенню ефективності та безпечності фототерапія не має аналогів і наш медичний центр має повний спектр можливостей використання фототерапії.

В нашій статті ми наведемо відповіді на найчастіші запитання, повʼязані з процедурою фототерапії.

ЯКИЙ ВИД ФОТОТЕРАПІЇ НАЙЕФЕКТИВНІШИЙ В ЛІКУВАННІ ПСОРІАЗУ?

В останні 20 років, для лікування псоріазу в переважній більшості випадків стали використовувати вузкоспектральний ультрафіолет Б з довжиною хвилі 311нм. Цей спектр УФ не тільки найефективніший в плані лікування псоріазу, але також найбезпечніший для людини. У світлі лікувальних ламп фірми Філіпс виключили шкідливу частину ультрафіолету, яка викликає виражене почервоніння і може стати причиною раку шкіри.

СКІЛЬКИ ПРОЦЕДУР ФОТОТЕРаПІЇ ПОТРІБНО НА КУРС ЛІКУВАННЯ ПСОРІАЗУ?

Для лікування псоріазу потрібно в залежності від форми захворювання від 12-15 до 25-30 процедур. У середньому 20 процедур достатньо для досягнення ремісії у більшості випадків.

ЯК ЧАСТО ПРОВОДЯТЬСЯ ПРОЦЕДУРИ ФОТОТЕРАПІЇ? СКІЛЬКИ РАЗІВ НА ТИЖДЕНЬ?

Процедури при псоріазі проводяться 3-4 рази на тиждень до досягнення вираженої ремісії. Після цього, при необхідності можлива підтримуюча терапія 1 раз на тиждень.


КОЛИ Я ПОБАЧУ ЕФЕКТ ВІД ЛІКУВАННЯ?

Як правило, початковий ефект від лікування помітний вже після 2-3 процедур. Але ми рекомендуємо пацієнтам оцінку ефекту після 2 тижнів лікування. Це пов’язано з тим, що спочатку курсу дози ультрафіолету нижче, і далі поступово наростають.

ЧИ МОЖНА ВІДРАЗУ ПОЧАТИ ЛІКУВАННЯ З ВИСОКИХ ДОЗ УЛЬТРАФІОЛЕТУ?

Починати лікування з високих доз ультрафіолету не припустимо. Навіть, незважаючи на той факт, що вузькоспектральний ультрафіолет переноситься організмом відмінно, у високих дозуваннях на непідготовлену шкіру він може викликати опік і загострення хвороби. Тому курс фототерапії починається з невеликих дозувань УФ, які з кожною процедурою збільшуються.

Тож, очевидним висновком є той факт, що фототерапія є ефективним та безпечним методом лікування такого неприємного та тяжкого захворювання, як псоріаз. Зателефонуйте та запишіться до спеціалістів медичного центру Актив-Мед і вони розроблять індивідуальний план лікування для Вас.


Медичний Центр «Актив-Мед» м. Житомир, вул. Перемоги, 73.

Телефони для запису(063) 857 19 12, (068) 858 22 42.

Деталі : https://active-med.com.ua/fototerariya-najefektivnishij-sposib-likuvannya-psoriazu/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: псоріаз МЦ медичний центр Актив-Мед 
Матеріали по темі