Суспільство

За неякісний ремонт ноутбука та одяг невідповідного розміру двом житомирянам повернули 56 тис. грн

9 February 2024, 11:26

Спеціалісти Держпродспоживслужби на Житомирщині посприяли поверненню коштів споживачам у сумі 56 тисяч гривень.

Про це 9 лютого повідомила пресслужба ГУ ДПСС в Житомирській області.

«Спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ ДПСС в Житомирській області на постійній основі надають консультативну допомогу споживачам Житомирщини як в телефонному режимі так і під час особистого прийому в інформаційно-консультаційному центрі, що функціонує щодня (крім вихідних) на базі ГУ ДПСС в Житомирській області. Так нещодавно у телефонному режимі до управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами звернулась мешканка міста Житомира, яка придбала у столичному магазині верхній жіночий одяг вартістю 15 000 грн, якийне підійшов їй за розміром. Споживачка домовилася з адміністрацією магазину про повернення товару, надіслала придбаний товар та фіскальний чек на адресу магазину, проте упродовж понад трьох тижнів попри неодноразові звернення до адміністрації магазину кошти їй не повертали», - йдеться у повідомленні.

Також наприкінці січня за отриманням консультативної допомоги у сфері захисту споживачів до спеціалістів управління звернувся житомирянин, у якого виникли певні проблеми у процесі проведення гарантійного ремонту ноутбука вартістю 41 000 грн, придбаного раніше в одному з мережевих магазинів міста.

В обох випадках, за сприяння спеціалістів управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами: надання консультативної допомоги, роз’яснення вимог чинного законодавства у сфері захисту прав споживачів, інформаційна допомога у написанні звернень споживачів до суб’єктів господарювання, споживачам було повернуто кошти в повному обсязі – 56 тис.грн (15000- верхній жіночий одяг та 41000 – ноутбук). На адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області надійшли листи-подяки від задоволених споживачів.

Необхідні роз’яснення у сфері захисту прав споживача можна отримати у телефонному режимі (тел. 0412-43-89-84) або ж безпосередньо у інформаційно-консультаційному центрі ГУ ДПСС в Житомирській області (м.Житомир, вул. Вороного Юрія,55).

Нагадаємо, 20 грудня пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформувала про те, що спеціалісти допомогли мешканцю області повернути кошти за неякісні лінзи для окулярів, а мешканцю Києва – кошти за навушники придбанні у продавця з Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2023 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області надійшло звернення від мешканки Сумської області, яка оплатила послуги з працевлаштування за кордоном в агентстві, що знаходиться у Житомирі, але не отримала жодної пропозиції роботи протягом тривалого часу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба споживач покупець товар відшкодування компенсація права споживача 
Матеріали по темі