Події

Розшукали на Київщині: у місті Житомирської області чоловік викрав Opel у товариша, з яким перед тим випивав

9 February 2024, 17:28

Малинські поліцейські встановили чоловіка, який викрав авто у товариша.

Про це 9 лютого інформує Коростенське районне управління поліції.

«Днями до поліції звернувся 32-річний місцевий житель із повідомленням про незаконне заволодіння його транспортним засобом «Opel Combo». На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції № 1 (м. Малин) Коростенського райуправління. Чоловік розповів правоохоронцям, що напередодні з товаришем вечеряли, а вже зранку господар виявив відсутність на подвірʼї свого авто та власне знайомого. Оперативники провели низку розшукових заходів та відшукали товариша заявника у сусідній області, у селі на Київщині. 32-річний житель Малина в скоєному зізнався та розповів, що не пам’ятає для чого викрав авто, бо перебував у стані алкогольного сп’яніння», - йдеться в повідомленні.

Тож чужий транспортний засіб поліцейські вилучили.

8 лютого, під процесуальним керівництвом Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури, слідчі повідомили чоловікові про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 1 ст. 289 КК України).

Наразі досудове розслідування триває.

За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, у 2023 році у Житомирській області викрали 13 авто, а по всій Україні – майже 1300. Найчастіше минулоріч зловмисники викрадали легкові авто — 59% та вантажівки — 15%, а найменше — моторолери: менше 1%. Найпопулярнішою маркою серед автовикрадачів торік був ВАЗ — 206 автівок або 16% від усієї кількості. До топу також потрапили: ГАЗ — 60 (4.7%), Volkswagen — 46 (3.6%), Renault — 42 (3.3%) та Hyundai — 30 (2.3%).

Як повідомляв Житомир.info, у Радомишлі 20 січня 2024 року до поліції звернувся чоловік, який повідомив про угон свого автомобіля. Як виявилось, авто викрав чоловік, з яким власник перед тим випивав. Водій намагався відкупитися від поліцейських, адже перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон авто Малин викрадення поліція  
Матеріали по темі