Суспільство

Демонстраційні варіанти національного мультипредметного тесту вже доступні для абітурієнтів

13 February 2024, 17:48

Для абітурієнтів вже доступні демонстраційні варіанти предметних тестів.

Про це 13 лютого інформує Український центр оцінювання якості освіти.

«Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували демонстраційні варіанти предметних тестів — складників національного мультипредметного тесту (НМТ). З ними можна ознайомитися у відповідній рубриці. Предметні тести, надані в окремих pdf-файлах, будуть зручними для тих, у кого повільний інтернет або немає змоги працювати впродовж тривалого часу з комп’ютером або іншим гаджетом. Наприкінці кожного тесту наведено правильні відповіді, тож ви зможете одразу перевірити себе», - йдеться у повідомленні.

Якщо ж ви хочете відтворити атмосферу тестування, ознайомитися з інтерфейсом онлайнового тестувальника, максимально наближеним до того, який буде на реальному НМТ, потренуватися виконувати завдання, навчитися правильно позначати відповіді на завдання різних форм, можна скористатися платформою «Всеукраїнська школа онлайн». Для цього ви маєте бути користувачем цієї платформи. Тож, за потреби, створіть обліковий запис тут.

У розділі «Курси» виберіть навчальний курс для 10-го чи 11-го класу, де перейдіть до вкладки «Демонстраційний варіант НМТ-2024». У цій вкладці натисніть «Переглянути курс», а потім — «Зареєструйтеся», у такий спосіб ви отримаєте повний доступ до курсу для перегляду й виконання тестових завдань.

Працюючи на платформі, ви матимете змогу «скомпонувати» з предметних тестів свій «демонстраційний варіант НМТ-2024» й потренуватися в його виконанні.

Як під час проходження демонстраційного тесту, так і на реальному тестуванні ви зможете вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді. Під час виконання завдань ви можете скористатися «Довідковими матеріалами» з математики, фізики та хімії. Зауважимо, що на платформі ВШО часового обмеження до виконання тестових завдань не буде, тож ви самостійно маєте подбати про визначення тривалості виконання тестових завдань.

Фото Українського центру оцінювання якості освіти

Після завершення роботи, ви зможете переглянути індивідуальний звіт про свої успіхи, звернувшись до закладки «Прогрес». Тут ви дізнаєтеся, скільки тестових балів вам удалося набрати з максимально можливих за виконання завдань з кожного предмета НМТ, у яких завданнях ви припустилися помилок і яку тему вам варто повторити або доопрацювати, щоб надолужити прогалини.

Фото Українського центру оцінювання якості освіти

Як повідомляв Житомир.info,26 вересня 2023 року міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив про те, що НМТ-2024 міститиме 4 предмети. До переліку обов’язкових предметів додано тестування з історії України, яке охоплюватиме лише період XVI - ХХІ ст. Тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою: 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. 14 листопада цього ж року журналісти Житомир.info дізнавалися у департаменті освіти Житомирської міської ради, яким буде НМТ у 2024 році та які були найпоширеніші помилки в попередньому тестуванні. 25 січня 2024 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти інформували, що вже затвердили характеристики предметних тестів та схеми нарахування балів. Національний мультипредметний тест для абітурієнтів будуть проводити з 14 травня до 19 липня, а реєстрація розпочнеться 14 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НМТ екзамен тестування освіта навчання учень випускник абітурієнт 
Матеріали по темі