Економіка

З початку року до «Армії відновлення» долучилися понад 400 безробітних: консервують для ЗСУ, шиють одяг, доглядають за пораненими

18 March 2024, 09:37

З початку 2024 року 26 територіальних громад Житомирщини долучилися до проєкту з відбудови країни «Армія відновлення». Служба зайнятості області за цей період видала 423 направлення для участі тимчасово безробітних українців у суспільно корисних роботах. Серед найбільш активних учасників – мешканці Любарської, Коростенської, Хорошівської, Черняхівської та Олевської громад. Загалом усі, хто долучився до проєкту, заробили майже 3, 6 млн грн.

Про це 15 березня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

Зазначається, що види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Насамперед громади залучають безробітних до таких видів робіт: плетіння маскувальних сіток, консервування продукції для потреб ЗСУ, пошиття одягу та ремонту військової амуніції; облаштування та укріплення підвальних приміщень під укриття; допомога з догляду за пораненими військовослужбовцями в медичних закладах та ін.

«Завдяки ефективній співпраці кураторів Любарського відділу Житомирської філії Житомирського ОЦЗ зі старостами за цей період було залучено 58 безробітних (в т.ч. 5 ВПО та 3 особи з інвалідністю), які виконують роботи з підтримання в належному стані захисних споруд; надають допомогу вразливим верствам населення (у т.ч. ВПО, сім’ям, члени яких проходять службу в лавах ЗСУ), заготовляють дрова та ін. Хорошівська громада забезпечила роботою в рамках проєкту 33 безробітних, з яких троє - внутрішньо переміщені особи. Вони плели захисні сітки в селищі Хорошів, селах Рижани, Радичі, Сколобів, Дворище», - розповідають у центрі зайнятості.

Більше про види тимчасової зайнятості - на сайті служби зайнятості https://n9.cl/kb31c

Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 044—244-94-77, 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 23 лютого з початку 2024 року до суспільно корисних робіт у рамках «Армії відновлення» долучилися 198 безробітних у 14 територіальних громадах. Тоді на виплату заробітної плати учасникам робіт вже профінансовано майже 1,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Армія відновлення центр зайнятості ЦЗ безробітний 
Матеріали по темі