Суспільство

Проведення круглого столу з народним депутатом України в компанії «Рудь»

20 March 2024, 10:54

19 березня, в рамках проведення круглого столу із представниками бізнесу, компанію «Рудь» відвідала Янченко Галина Ігорівна - народний депутат України, Голова Тимчасової спеціальної Комісії з питань захисту прав інвесторів. Зазначена зустріч є частиною серії круглих столів, спрямованих на вирішення актуальних питань співпраці між бізнесом та державою.

Для делегації НДУ було проведено дегустацію новинок цього сезону екскурсію виробництвом, представлено результати роботи компанії. Проведення спільної зустрічі на території виробництва посприяло налагодженню взаємин між представниками держави та бізнесу. Особливо важливим стало обговорення проблеми українських експортерів, які працюють з віддаленими країнами. Вищезгадана проблема стосується законодавчого скорочення строків розрахунків з 365 на 180 календарних днів за операціями з експорту, що вкрай негативно відображається на національних виробниках-експортерах. Адже вони в умовах війни не тільки виробляють та реалізують власну продукцію за кордон, а й забезпечують населення робочими місцями, наповнюють Державний бюджет податковими надходженнями, сприяють заведенню валютної виручки в національні банки.

Для паритету та дотримання принципу справедливості, при встановленні строків та обмежень має бути враховано обставини експортного бізнесу України: проблеми логістики (закриті національні порти, кілометрові черги на кордонах України), реалії виробництва (затримки у поставках імпортних інгредієнтів, тощо). Існуючі на сьогодні обмеження в 180 днів не дають змоги вести ефективний експортний бізнес, адже порушення нерезидентами термінів оплати за товар повністю перебуває у зоні відповідальності українського бізнесу.

В цілому, відвідування підприємства делегацією дало можливість обговорити нагальні проблеми, з якими стикається підприємство, галузь, та знайти ефективні способи їх вирішення. В ході зустрічі були опрацьовані шляхи подальшої співпраці, які сприятимуть розвитку інвестиційного середовища регіону.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рудь маслозавод морозиво завод Янченко делегація 
Матеріали по темі