Суспільство

Газовики застерігають від наслідків порушення правил безпеки систем газопостачання

20 March 2024, 12:05

Тільки з початку 2024 року в Житомирській області зафіксовано три випадки потрапляння води у газову мережу, причина: несанкціоноване втручання в систему газопостачання. Через подібні випадки страждають усі абоненти, під’єднані до спільної мережі.

Самовільне втручання в роботу газових приладів і внутрішньобудинкових газопроводів, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані систем димовідведення та вентиляції, користування несправним і застарілим газовим обладнанням – це основні порушення, яких припускаються споживачі.

Цього місяця, фахівці аварійно-диспетчерської служби Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», приїхавши на один із викликів, не мали змоги оперативно локалізувати витік газу — доступ був перекритий вмонтованими меблями. Тому газовикам довелося припинити подачу газу, доки власники житла не здійснили демонтаж меблів. Тільки після надання доступу до газопроводу вдалося виявити та локалізувати місце витоку.

Тож газовики наголошують, подібні випадки можуть стати причиною серйозних та негативних наслідків: отруєння, вибухи та виникнення пожеж.

Саме тому, газовики вкотре наголошують про важливість дотримання правил безпеки при поводженні з газом та газовими приладами, адже газ не пробачає помилок.

«Для нас питання безпеки пріоритетне, саме тому ми вкотре наголошуємо на розумному та відповідальному користуванні газовими приладами. Якщо вам потрібно встановити, перенести, замінити чи відремонтувати газові прилади, звертайтесь тільки до спеціалістів із відповідною кваліфікацією та дозволом», — наголошує В’ячеслав Тарасов, начальник аварійно-диспетчерського відділу ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Газовики нагадують: при виявленні запаху газу в квартирі, необхідно негайно повідомити про ситуацію за телефоном 104. Не будьте байдужі та безпечні, ваші вчасні, правильні дії в екстремальних ситуаціях допоможуть уникнути небажаних наслідків.

Пресслужба ТОВ «Газорозподільні мережі України»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Газмережі газовик 
Матеріали по темі