Суспільство

Водію, який у Житомирській області збив пішохода, присудили 4 місяці тюрми та 45 тис. грн стягнень на користь потерпілого

21 March 2024, 15:18

За вчинення ДТП молодику призначили покарання у виді 4-х місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Про це 20 березня повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду 25-річного жителя Звягельського району засуджено до 4 місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України — порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості. Крім того, суд постановив стягнути з правопорушника на користь потерпілого 30 000 грн моральної шкоди та 15 000 грн витрат на правову допомогу», - йдеться в повідомленні.

З матеріалів справи відомо, що у вечірню пору доби, рухаючись в напрямку с. Наталівки, під час випередження пішохода, який рухався в попутному напрямку, водій не дотримався безпечного інтервалу, через що допустив наїзд на 53-річного чоловіка. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді закритих переломів та закритої черепно-мозкової травми, які належать до тілесних ушкоджень середньої тяжкості за ознаками тривалого розладу здоров’я.

У коментарі Житомир.info у пресслужбі Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області повідомили, що ДТП сталася 27 березня 2021 року.

Нагадаємо, водію Daewoo Lanos, який у грудні 2023 року на смерть збив 71-річного велосипедиста у Бердичеві, присудили 2,5 роки іспитового терміну. Про це 19 березня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2024 року стало відомо, що суд призначив 7 років тюрми водію, який у листопаді 2023 року керував п’яний автомобілем і спричинив ДТП, в результаті якої загинули дві пасажирки, а двоє дітей потрапили до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок ДТП Звягель стягнення водій  
Матеріали по темі