Місто

Сесія Житомирської міської ради почалася з нагадування про «хвилину мовчання» та інформації про «Алею героїв»

11 April 2024, 09:40

Чергова сесія Житомирської міської ради 11 квітня 2024 року почалася з «хвилини мовчання».

Після цього мер Житомира Сергій Сухомлин нагадав про ухвалене напередодні рішення виконкому.

«Згідно з рішенням виконкому, яке вчора прийняте, о 9-й годині буде зупинятися комунальний транспорт, щоб трошки нагадати житомирянам про те, що йде в країні війна. В мене прохання до всіх, хто їздить на власному автотранспорті – просто зупиніться, зачекайте цю хвилину, нікуди ми не запізнимося, якщо цю хвилину зачекаємо. І згадайте завдяки кому ми сидимо сьогодні в цьому залі», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також зазначив, що з родинами загиблих обговорювали створення «Алеї пам’яті» у Житомирі.

«Ми розуміємо, що війна не закінчується, і, на жаль, кожен день можуть бути нові втрати у нас, але таку алею потрібно (робити), хоча б тимчасову, після війни вже зробимо монументальну. В нас більш-менш нормальна ситуація, і сьогодні (вночі) ракети і «шахеди» пролетіли північніше Житомира, але хлопці «на передку» іноді не розуміють ці масові гуляння і багато чого іншого. Щодо «Алеї героїв» не всі сім’ї загиблих хочуть розміщати портрети своїх рідних, бо росія теж працює через ІПСО, через соцмережі, влаштовує тиск на сім’ї. Якщо на цій алеї ви не побачите якісь портрети, значить це рішення самої сім’ї», - наголосив Сергій Сухомлин.

Зауважимо, 14 вересня 2023 року в програмі «Діалоги» на Житомир.info мер розповідав, що у Житомирі збираються зробити Алею Слави загиблим героям, але після завершення російсько-української війни.

Після виступів на сесії волонтерів та рідних військових мер оголосив перерву і вийшов до міської ради, щоб поспілкуватися з учасниками ранкової акції щодо створення алеї пам’яті загиблих героїв.

Як у Житомирі вранці 11 квітня проходила «хвилини мовчання» - дивіться на відео:


Нагадаємо, вранці 8 квітня навпроти Житомирської міської ради зібралися рідні загиблих військових, аби о 9:00 вшанувати їх пам'ять: люди заявили, що будуть виходити на акцію доки, доки місто не перестане нехтувати «хвилиною мовчання». 10 квітня на позачерговому засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про щоденне загальноміське вшанування загиблих «хвилиною мовчання».

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня мер Житомира підписав розпорядження про скликання першої у 2024 році чергової сесії міської ради, у порядку денному якої було 63 питання, 36 з них «земельні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада хвилина мовчання Сухомлин військовий алея пам'яті 
Матеріали по темі