Місто

Рідні загиблих захисників продовжують нагадувати житомирянам про «хвилину мовчання»

12 April 2024, 09:36

Вранці 12 квітня в центрі Житомира, на майдані Соборному, пройшла акція рідних загиблих захисників України.

Люди з плакатами та фотографіями загиблих вишикувалися по колу на майдані, а перед початком загальнонаціональної «хвилини мовчання» вийшли на пішохідні переходи, зупинивши рух транспорту.

Нагадаємо, 10 квітня на позачерговому засіданні Житомирського міськвиконкому ухвалили рішення про щоденне загальноміське вшанування загиблих «хвилиною мовчання». На сесії міської ради 11 квітня мер Житомира пояснив, що о 9-й годині буде зупинятися комунальний транспорт, щоб нагадати містянам про те, що йде в країні війна, та закликав всіх, хто їздить на власному автотранспорті, теж зупинятися.

Як повідомляв Житомир.info, президент Володимир Зеленський 16 березня 2022 року підписав указ про загальнонаціональну хвилину мовчання щоранку о 9:00 для вшанування пам’яті всіх українців, які загинули внаслідок російської збройної агресії. Вранці 8 квітня навпроти Житомирської міської ради зібралися рідні загиблих військових, аби о 9:00 вшанувати їх пам'ять: люди заявили, що будуть виходити на акцію доки, доки місто не перестане нехтувати «хвилиною мовчання».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хвилина мовчання майдан Соборний 
Матеріали по темі