Події

Оперативники затримали житомирянина, який упродовж кількох років переховувався від слідства за кордоном

12 April 2024, 11:22

Оперативники затримали підозрюваного у тяжких злочинах, який утік від слідства за кордон.

Про це 12 квітня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«33-річний житомирянин упродовж кількох років переховувався в одній з сусідніх країн. За ініціативи оперативників Житомирського районного управління поліції та сектору міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП в області чоловіка було затримано та екстрадовано до України.Встановлено, що у липні 2020 року чоловік обманним шляхом заволодів правом на майно приватного підприємства та його власника, спричинивши при цьому значних матеріальних збитків», - йдеться у повідомленні.

Тоді слідчі поліції, за зверненням чоловіка, відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) КК України. Однак у ході досудового розслідування фігурант перестав з’являтися за місцем проживання та уникав зустрічі з поліцейськими. Тож у 2021 році чоловікові було заочно повідомлено про підозру в учинених діяннях та оголошено його в розшук.

Встановлення місцезнаходження підозрюваного вимагало тривалого часу, адже він робив все, аби не бути знайденим, у тому числі змінив контактні телефони та значно обмежив коло спілкування.

Оперативники Житомирського районного управління поліції з’ясували, що чоловік виїхав за кордон і вже тривалий час проживав у Республіці Польщі. Відтак за ініціативи правоохоронців підозрюваного було затримано польськими колегами та днями екстрадовано до України.

Судом підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

По завершенню всіх процесуальних дій обвинувальний акт у провадженні буде скеровано до суду.

Нагадаємо, 27 лютого у Житомирі патрульні виявили двох чоловіків, які були в розшуку за крадіжку та ухиляння від виконання вироку суду.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2024 року житомирські патрульні на Житньому ринку та на вул. Домбровського затримали двох чоловіків, які перебувають у розшуку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція розшук кордон Польща поліцейський 
Матеріали по темі