Місто

У комендантську годину в Житомирі проводять рейди для виявлення таксистів, які працюють без ліцензії

13 April 2024, 14:32

У Житомирі три тижні поспіль, кожної п’ятниці та суботи, в комендантську годину працівники поліції та Укртрансбезпеки проводять рейди з метою затримання таксистів, які без ліцензії перевозять пасажирів.

«Відповідно до розпорядження голови військової державної адміністрації здійснюється перевірка пасажирів, перевезення пасажирів на таксі інспекторами патрульної поліції та Укртрансбезпеки. Наразі зупинено транспортні засоби, які перевозять пасажирів на таксі без ліцензії, про що будуть складені відповідні матеріали»,- розповідає начальник Відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті Микола Грибан.

Таксистів, які працюють без ліцензії очікує штраф.

«Санкція статті передбачає 1000 або 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 17 тисяч гривень та 34 тисячі гривень відповідно. Також інспектори перевіряють роботу перевезення пасажирів на таксі саме в комендантську годину, про що вказують водіям, що дійсно потрібно її дотримуватися»,- каже начальник Відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті Микола Грибан.

За три тижні рейдів інспекторами поліції та Укртрансбезпеки було складено близько 20 матеріалів на нелегальні перевезення таксистами пасажирів.

«В ході рейдової перевірки на сьогодні було зупинено близько 10 транспортних засобів. На два транспортних засоби, складено адмінматеріали по статті 164, це без ліцензії. Мета є ліцензування транспортних засобів, щоб всі їхали в правовому полі і не порушували закон України про автомобільний транспорт та наш КУпАП»,- каже старший державний інспектор Відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті Нікіта Бабюк.

Нагадаємо, житомирські правоохоронці 3 та 4 лютого перевіряли, чи дотримуються містяни комендантської години. Виявили близько 20 порушників.

Як повідомляв Житомир.info, на дорозі міжнародного значення М-21, поблизу Черняхова, 3 квітня 2024 року фахівці Укртрансбезпеки перевіряли, як водії вантажівок дотримуються габаритно-вагових норм та режиму роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція Укртрансбезпека рейд таксист таксі комендантська година Грибан Бабюк 
Матеріали по темі