Місто

На великих комунальних підприємствах Житомира бракує працівників, - Сухомлин

17 April 2024, 15:32

Великі комунальні підприємства «Житомирводоканал», «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» та «Житомиртеплокомуненерго» є критично-важливими для міста та мають можливість бронювати частину працівників. Про це 17 квітня розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час прямого ефіру у програмі «Діалоги» на Житомир.info.

«Вони, так само як і всі інші, мають відсоток працівників, яких можуть забронювати. І тут вже є різні випадки, я вже перед ефіром розказував, коли закінчився термін бронювання, вони подалися своєчасно на нове бронювання, для цього є два тижні й ці два тижні ТЦК працює дуже добре. Потім підприємство показує, що ця людина була заброньована і знову буде, але поки йде процедура. Бо без цих людей складно буде працювати, і може не вистачити операторів котелень і інших спеціалістів», - розповів Сухомлин.

Міський голова також наголосив, що важливо працевлаштовувати на комунальні підприємства ветеранів та навчати жінок професій, на яких раніше переважно працювали чоловіки.

«До мене на прийом приходила одна людина, десь тиждень тому, це поранений військовий. Там потрібно було допомогти технічно, це зробили, не питання. Я кажу: «Де працюєш?», а він пішов саме на службу з КП «Житомиртеплокомуненерго». Він отримав важке поранення і сьогодні не може фактично працювати там, де є велике фізичне навантаження. Я кажу: «Чекай», набираю директора «Житомиртеплокомуненерго», він каже: «Оператор, це така людина, де дуже відповідальна робота, але фактично все автоматично, і мало того, вони пів року на «біржі», потім знову на підприємстві». Я кажу: «Забираєш?». Рогожин: «Звісно, забираю, навчимо, все». І от потрібно таких людей шукати, набирати, кому потрібна робота, не складна, фізично не складна робота, давати їм можливість перенавчитися і замінювати тих людей, які пішли. Величезна кількість працівників з КП «Житомирводоканал», з КП «Житомиртеплокомуненерго», з інших комунальних підприємств – сьогодні на фронті. І ще люди бояться прийти, офіційно влаштуватися на роботу, бо списки подаються, військкомат – це теж проблема. Потрібно жінок навчати працювати водіями», - розповів під час прямого ефіру Сергій Сухомлин.

Повністю програму «Діалоги» з мером Житомира дивіться тут

Нагадаємо, станом на 8 лютого 2024 року у Житомирі не використовують трохи більш як 50% комунальних автобусів. Вони не виходять на рейси, а перебувають у так званому резерві в депо. Начальник автобусного парку розповів, що весь транспорт справний, а не використовують його через брак водіїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КП бронювання працівник комунальник Сухомлин водоканал обленерго ТТУ Діалоги  
Матеріали по темі