Влада

Аудитори вимагають скасувати тендери на ремонти за 10 млн грн, які проводила лікарня у райцентрі Житомирської області

18 April 2024, 12:43

Фірма без виробничих потужностей отримала 10 млн грн на ремонт лікарні в Коростені.

Про це 17 квітня повідомляє пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Поточний ремонт будівлі Комунального некомерційного підприємства (КНП) «Коростенська центральна міська лікарня» на Житомирщині був замовлений у підрядника, який навіть не має обладнання для роботи. Цей факт з’ясували державні аудитори під час моніторингу закупівель відповідних послуг. Лікарня-замовник уклала три договори на проведення ремонту на загальну суму 10 млн грн з сумнівною компанією. Остання була визначена переможцем торгів, дарма що запропонувала послуги за найвищою серед учасників торгів ціною – більш ніж на 375 тис. грн. Варто додати, що розрахунок вартості вказаних послуг було здійснено всупереч як законодавству, так і умовам тендерних документацій замовника. При цьому компанія-переможець не змогла підтвердити наявність у себе необхідного обладнання, яке б дозволило зробити повноцінний поточний ремонт», - йдеться у повідомленні.

Через виявлені порушення аудитори звернулися до замовника з вимогою їх усунути та розірвати договори, щоб уникнути невиправданих втрат бюджету. Натомість лікарня знехтувала зауваженнями аудиторів і намагається оскаржити висновки в суді.

Житомир.info з’ясував, що мова йде про три тендери, які Коростенська міська лікарня проводила 16 жовтня 2023 року:

поточний ремонт другого поверху консультативно-діагностичного центру з очікуваною вартістю 4 млн 505 тис. 923 грн, учасників було троє, дешевші пропозиції відхилили і 4 листопада 2023 року уклали договір вартістю 4 млн 505 тис. 284,32 грн з ТОВ «Науково-виробнича фірма "Термоуніверсал"»;

поточний ремонт коридорів та сходових клітин головного корпусу з очікуваною вартістю 2 млн 500 тис. грн, учасників було двоє, дешевшу пропозицію відхилили і 4 листопада 2023 року уклали договір вартістю 2 млн 499 тис. 915,37 грн з ТОВ «Науково-виробнича фірма "Термоуніверсал"»;

поточний ремонт третього поверху консультативно-діагностичного центру з очікуваною вартістю 3 млн 682 тис. 583 грн, учасників було двоє, дешевшу пропозицію відхилили і 4 листопада 2023 року уклали договір вартістю 3 млн 682 тис. 273,30 грн з ТОВ «Науково-виробнича фірма "Термоуніверсал"».

ТОВ «Науково-виробнича фірма "Термоуніверсал"», зареєстроване в Житомирі в грудні 2006 року, основний вид діяльності – монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, засновники – Хребтань Анатолій Давидович та Хребтань Олег Анатолійович. Станом на кінець лютого 2024 року Олег Хребтань залишався помічником на громадських засадах народної депутатки Тетяни Грищенко з фракції партії «Слуга народу», яка була обрана по Малинському мажоритарному округу №66.

За даними аналітичної системи Youcontrol, в 2023 році у «Термоуніверсал» була рекордна сума договорів на державних тендерах – майже 400 млн грн, найвартісніші проєкти фірма реалізовує на замовлення департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, зокрема – будівництво станції знезалізнення води у Бердичеві за договором від 25 грудня 2023 року вартістю 163 млн 118 тис. 604,22 грн, де аудитори теж виявили порушення.

Нагадаємо, у вересні 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію та кошторис реконструкції Коростенської міської лікарні з будівництвом хірургічного корпусу – загальна вартість 288 млн 781 тис. 135 грн. 15 грудня цього ж року департамент регіонального розвитку підписав договір з ТОВ «Нове століття ХХІ» на реконструкцію КНП «Коростенська ЦМЛ КМР» з будівництвом хірургічного корпусу по вулиці Амосова Миколи, 8 в м. Коростень (2 черга – 2 пусковий комплекс палатно-реабілітаційне відділення): вартістю 192 млн 523 тис. 697,70 грн.

Як повідомляв Житомир.info, завищені ціни виявили у закупівлі департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА на капітальний ремонт підвальних приміщень адмінбудівлі та будівлі 1 і 2 відділення (облаштування найпростішої споруди (укриття) цивільного захисту) КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради, на який 14 серпня 2023 року уклали договір вартістю 26,7 млн грн з ТОВ «Науково-виробнича фірма "Термоуніверсал"».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня тендер Держаудитслужба Коростень ремонт аудит Термоуніверсал 
Матеріали по темі