Події

Правоохоронці оголосили підозру жителю Житомирської області, який продав набої та гранату за 7 тис. грн

25 April 2024, 15:07

На Житомирщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у торгівлі боєприпасами.

Про це 25 квітня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Правоохоронці Коростенського райуправління поліції викрили та припинили протиправну діяльність 43-річного містянина. Під час збуту гранати та кількох сотень набоїв слідчі затримали його в процесуальному порядку, а небезпечні предмети – вилучили. Майже 400 набоїв різного калібру, предмет, схожий на гранату «Ф-1», підривач – все це чоловік збув за 7 тисяч гривень. Тож слідчі вилучили ці кошти, а боєприпаси скерували на проведення відповідних експертних досліджень», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські з’ясували, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Він пояснив правоохоронцям, що небезпечні предмети знайшов.

24 квітня слідчі Коростенського райуправління поліції, за погодженням з окружною прокуратурою, в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України повідомили причетному про підозру. Відтак вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нині досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють походження боєприпасів.

Відповідно до чинного законодавства фігуранту загрожує позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 18 квітня розслідуючи вбивство чоловіка на Польовій у Житомирі, правоохоронці провели обшуки в гаражі в смт Попільня. У фігуранта вилучили цілий арсенал зброї.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2024 року правоохоронці отримали інформацію про ймовірну причетність жителя Андрушівської громади до незаконного поводження зі зброєю. Під час оперативно-розшукових заходів стало відомо, що чоловік намагається знайти покупців для продажу зброї та боєприпасів. Ще в одному випадку чоловік продав гранату із запалом та тротил. За це він отримав майже 16 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція зброя боєприпас граната 
Матеріали по темі