Місто

У Житомирі затвердили положення про видалення та кронування дерев на прибудинкових територіях

30 April 2024, 12:41

Житомирський виконком 30 квітня затвердив положення про виконання заходів щодо видалення засохлих, пошкоджених дерев та обрізання крон на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.

Тобто тепер ОСББ будуть самостійно шукати підрядника, який зрізатиме дерева та зможуть контролювати цей процес.

«Дане положення поширюється на об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, управителів багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи, які здійснюють управління спільним майном багатоквартирних будинків в межах Житомирської міської територіальної громади. Положення почне діяти одразу після оприлюднення управлінням на сайті Житомирської міської ради оголошення про прийом заяв від одержувачів», – говорить начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

Для проведення та отримання фінансів на такі заходи потрібно подати заяву до управління житлового господарства.

«Джерелом фінансування є кошти місцевого бюджету на кошти співвласників багатоквартирних будинків. Розпорядником коштів є управління житлового господарства в рамках виконання галузевої програми. Документи, які необхідно подати: копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб; копія витягу з рішення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку про обрання ними управителя багатоквартирного будинку, копія актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, складені комісією з обстеження зелених насаджень; розрахунок до кошторису за формою», – каже начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради.

Варто зазначити, що наразі виконком не встановив граничної вартості таких послуг, це буде окреме рішення.

«Одержувачем має бути враховано, що міського бюджету буде врахована лише вартість таких послуг в межах граничної вартості. Гранична вартість буде визначена на основі наказу №275 Мінекономіки, методом порівняння ринкових цін та ринкових консультацій», – зазначив Андрій Гуменюк.

Як сказав начальник управління житлового господарства, дане положення допоможе житомирянам швидше проводити заходи з видалення засохлих, пошкоджених дерев та обрізання крон.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2024 року на засіданні виконкому у Житомирі дозволили зрізати 145 аварійних дерев, зокрема за військовим кладовищем майже 40.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерево видалення дерев кронування ОСББ підрядник Гуменюк 
Матеріали по темі