Місто

«Житомирводоканал» цьогоріч відремонтує аварійні мережі завдяки допомозі від ЮНІСЕФ

1 May 2024, 14:01

Завдяки спільному меморандуму з ЮНІСЕФ цьогоріч «Житомирводоканал» зможе відремонтувати свої аварійні мережі на дев’яти об'єктах.

«Згідно з меморандумом ЮНІСЕФ зобов'язується поставити матеріали згідно з нашим переліком, який ми подали на даний фонд. Там є водопровідні та напірні колектори по мережі каналізацій. На цей рік матеріалів на близько 12 млн грн нам посталять, для дев'яти об'єктів, які будуть прокладатися у цьому році», – говорить заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін.

На першому об'єкті у селі Корчак роботи вже виконали, наразі комунальники працюють на другому об'єкті.

«Ми знаходимося в селі Перлявка, де виконуємо роботи по заміні дюкерного переходу. На даний час хлопці замінюють дюкерний перехід діаметром 160 мм, протяжністю 240 в однотрубному прокладанні. Замінили ми в селі Корчак близько 180 метрів переклали. На цьому тижні плануємо завершити дані роботи. Наступним буде робити, вчора вже приїхали матеріали, по вулиці Шевченко буде прохідний канал, також заміна водопровідної мережі», – розповідає заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін.

Розповідають, які ще аварійні ділянки планують замінити.

«Прохідний канал також нам потрібно замінити по проспекту Миру. Там вже багато років аварійні ситуації, де ми не в змозі виконати власними силами, бо потрібно багато матеріалів, відповідно капіталовкладень, для заміни даної мережі. Завдяки Фонду ЮНІСЕФ, сподіваюся, дана робота в цьому році буде виконана. По мережі каналізацій у нас від КНС вул. Короленка у нас також постійні аварійні ситуації, навіть цього місяця було три аварії. Плануємо там замінити близько кілометра аварійної мережі», – каже заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін.

Фахівці зазначили, що дані роботи допоможуть в майбутньому зменшити кількість аварій, що безпосередньо впливає на стабільну подачу води.

Нагадаємо, 23 квітня 2024 року КП «Житомирводоканал» попереджав, що через аварійно-відновлювальні роботи у трьох селах поблизу Житомира не буде води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Водоканал вода труба ЮНІСЕФ Єрьомін Перлявка  
Матеріали по темі