Події

Майже 115 тис. грн втратив житель Житомирського району після розмови з «працівником служби безпеки банку»

7 May 2024, 10:59

Поліцейські попереджають: виконання телефонних інструкцій незнайомих абонентів може призвести до значних фінансових втрат. Саме на шахрайську схему натрапив житель Черняхівської громади та втратив близько 115 тисяч гривень.

Про це 7 травня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Чоловік звернувся до поліції та розповів, що неприємність сталася після спілкування телефоном з «працівником служби безпеки банку». За словами заявника, співрозмовник повідомив, що з його банківської картки було здійснено оплату замовлення вартісного мобільного телефону, та поцікавився, чи дійсно він виконував цю операцію. Отримавши заперечення, «працівник фінустанови» запропонував зробити повернення коштів. Для цього власник рахунку повинен був повідомити йому всі коди, які надійдуть у смс-повідомленнях», - йдеться в повідомленні.

Потерпілий виконав усі інструкції та вже за кілька хвилин зрозумів, що його рахунок спустошено.

Нині слідчі Житомирського райуправління поліції встановлюють причетних до вчинення правопорушення у межах кримінального провадження, відкритого за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Водночас правоохоронці закликають громадян бути більш обачними у спілкуванні з незнайомцями:

  • ніколи не виконуйте телефонних вказівок сторонніх осіб (особливо тих, що стосуються будь-яких фінансових операцій);
  • нікому не надавайте свої особисті дані та коди доступів до рахунків, що приходять у смс-повідомленнях;
  • отримавши дзвінок про негаразди з банківськими рахунками, найкращим виходом буде завершити поточну розмову та особисто зателефонувати на гарячу лінію фінансової установи чи завітати в одне з відділень та розв'язати виниклі питання.


Нагадаємо, у Бердичеві пенсіонерка втратила 37 тисяч гривень, повіривши шахраям, які зателефонували до неї та назвалися представниками банку. Адже продиктувала йому цифрові коди, що надходили на її мобільний.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2024 року через шахрайську схему 68-річна жителька Звягельщини втратила 54 тисячі гривень. Вона розповіла, що до неї зателефонував незнайомець та, назвавшись працівником банку, повідомив, що з рахунку заявниці було знято кошти та здійснено переказ за кордон. За його словами для того, аби скасувати вказану операцію, необхідно було назвати пін-код кредитної картки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк поліція Черняхів  
Матеріали по темі