Суспільство

Двом жителям Житомирської області присудили 13 та 9 років тюрми за розбій та смертельне побиття чоловіка, вчинені у 2020 році

13 May 2024, 10:20

Двом коростенцям суд призначив 13 та 9 років тюрми з конфіскацією майна за нічний розбійний напад та смертельне побиття знайомого, що сталися у квітня 2020 року в селі Сингаї Коростенського району.

Про це 13 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Коростенської окружної прокуратури двох місцевих жителів визнано винними у розбійному нападі (ч. ч. 3, 4 ст. 187 КК України). Крім цього, одного з них, раніше судимого 33-річного коростенця визнано винним у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України). Обом призначено покарання, відповідно, 13 та 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що жителі Коростеня скоїли тяжкі злочини у квітні 2020 року.

Напередодні вони спільно з потерпілим розпивали алкогольні напої у центрі міста. Вже пізно уночі, попри їхню пропозицію продовжити й далі «святкування», потерпілий все ж поїхав зі знайомими додому.

З таким рішенням приятелі не погодилися. Найнявши таксі, поїхали слідом за ним. Проте господар замкнув двері та не впустив їх до хати.

Тоді 33-річний обвинувачений вибив вікно, заскочив у помешкання та заподіяв господарю раптовий удар в обличчя, від якого той впав. Після цього зловмисники продовжили у будинку розпивати алкоголь. Потерпілий зателефонував до поліції й повідомив про напад. Однак агресивний нападник знову накинувся на господаря, заподіявши йому смертельних побоїв.

Викравши телефон і невелику суму готівки, засуджені придбали пляшку горілки та пішли пиячити до іншого свого знайомого, де їх і затримали правоохоронці.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Як повідомляв Житомир.info, 14 квітня 2020 року до поліції зателефонував житель с. Сингаї Коростенського району та повідомив, що знайомий вибиває вікна будинку у його будинку. Правоохоронці під час огляду обійстя виявили у веранді мертвого чоловіка — 51-річного господаря. Під час огляду його тіла були виявлені травми голови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок вбивство побиття розбій Сингаї 
Матеріали по темі