Події

Майже 80 колод сосни без документів привіз на переробку 27-річний чоловік з громади Житомирської області

13 May 2024, 14:51

В Олевській громаді поліцейські задокументували незаконні оборудки з лісопродукцією. 12 травня працівники місцевого лісництва виявили на одній з приватних лісопилень соснові колоди без відповідних документів. Про подію вони повідомили до поліції. Тож на місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (м. Олевськ) Коростенського райуправління.

Про це 13 травня інформує Коростенське районне управління поліції.

«Попередньо встановлено, що лісопродукцію на переробку привіз 27-річний житель громади. Загалом правоохоронці нарахували 79 колод, щодо походження яких не було документів. Всю нелегальну деревину поліцейські вилучили», - йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі з’ясовують всі обставини у межах розпочатого кримінального провадження. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Відповідно чинного законодавства такі дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року житомирські слідчі викрили ділків, які протягом 2021-2023 років незаконно вивезли за кордон майже 2 тисячі кубів деревини. Тоді двом спільникам оголосили підозри за трьома статтями. На початку квітня 2024 року слідчі оголосили підозри 5 учасникам групи. Поліцейські встановили, що дії фігурантів спричинили збитків довкіллю на понад 17 мільйонів гривень. 8 травня 2024 року правоохоронці повідомили, що підозрюваним загрожує до 12 років тюрми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина колода Олевськ поліція сосна переробка  
Матеріали по темі