Влада

Медична директорка житомирської обласної лікарні хоче відсудити у ГУНП 150 тис. грн матеріальної та моральної шкоди (доповнено)

14 May 2024, 10:14

Медична директорка комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради Наталія Сич хоче отримати відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної незаконними діями працівників правоохоронних органів.

Корольовський районний суд м.Житомира ухвалою від 12 лютого 2024 року відкрив провадження у справі за позовом Наталії Сич до головного управління Нацполіції у Житомирській області про стягнення 1,4 тис. доларів матеріальної шкоди та 100 тис. грн моральної шкоди.

«05.02.2024 до Корольовського районного суду м. Житомира надійшов позов ОСОБА_1 до Головного управління національної поліції в Житомирській області, підписаний та поданий представником позивача – адвокатом Кузьміним Д.Л., в якому позивач просила: стягнути з Державного бюджету України на свою користь 1 400 доларів США на відшкодування матеріальної шкоди, завданої органом досудового розслідування; стягнути з Державного бюджету України на свою користь 100 000 грн на відшкодування моральної шкоди, завданої органом досудового розслідування», - йдеться в ухвалі.

Чергове засідання у цій справі призначене на 6 червня 2024 року.

Скриншот з ухвали суду

Доповнення

Коментар від Адвокатського бюро Дмитра Кузьміна: Під час досудового розслідування щодо нашого клієнта, Наталії Сич, зникли її особисті грошові кошти. Житомирський апеляційний суд зобов'язав працівників поліції повернути ці кошти, однак вони досі не повернуті. Наразі їх пошуком займається ДБР. Ми подали до суду позов про стягнення цих коштів з держави.

Від редакції: В реєстрі судових рішень є ухвала Житомирського апеляційного суду від 29 листопада 2023 року про повернення Наталії Сич 24,6 тис. доларів (банкнотами по 100 доларів), які були вилучені під час обшуку її житла 14 серпня 2023 року.

Водночас на розгляді у Корольовському райсуді Житомира з грудня 2023 року перебуває справа, в якій Наталія Сич є обвинуваченою за двома статтями за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

Нагадаємо, у серпні 2023 року правоохоронці інформували про затримання «на гарячому» голови військово-лікарської комісії Житомирської області (Наталії Сич), яка разом зі спільниками зробила «бізнес» на ухилянтах: фігуранти справи пропонували потенційним призовникам фіктивні меддовідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я, вартість «послуг» становила від 2,5 до 5 тис. доларів, сума залежала від терміновості «замовлення». Кримінальне провадження було відкрите 25 квітня 2023 року, 15 серпня голові ВЛК Житомирського військового шпиталю – заступниці головного лікаря обласної клінічної лікарні, завідувачці центру клінічної імунології та алергології і адвокату-посереднику повідомили про підозру, 17 серпня суд обрав трьом затриманим запобіжні заходи – тримання під вартою строком до 12 жовтня 2023 року з правом внесення застави у розмірі 671 тис. грн.

Наступне судове засідання у кримінальній справі призначене на 13 червня 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, в комунальному некомерційному підприємстві «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради за 10 місяців 2023 року середня зарплата керівництва була 48-137 тис. грн на місяць, зокрема, медичній директорці Наталії Сич нараховували щомісяця разом з преміями від 73 тис. грн до 175 тис. грн, з серпня (після затримання) премії їй не виплачували.

Скриншот з сайту обласної клінічної лікарні

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд моральна шкода матеріальна шкода Сич ГУНП хабар ВЛК ухилянт лікарня  
Матеріали по темі