Влада

Перший заступник голови Житомирської облради повернувся до цивільної праці та взяв участь у нараді щодо мобілізації і фортифікацій

14 May 2024, 11:19

Перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко 13 травня взяв участь у нараді щодо забезпечення планових показників із поставки мобілізаційних ресурсів (військовозобовʼязаних та техніки). Захід відбувся під головуванням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка.

Про це повідомляє пресслужба облради.

«Заступник начальника Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сергій Канюка проінформував присутніх про виконання плану доукомплектування Збройних Сил України мобілізаційними ресурсами у квітні 2024 року, забезпечення виконання планових показників із призову військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації та поставки техніки національної економіки на травень 2024 року. Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олег Трачук виступив із доповіддю щодо розшуку, адміністративного затримання та доставку військовозобов’язаних громадян, які своєчасно не прибули за отриманими повістками до районних, міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про організацію роботи військово-лікарських комісій на нараді доповіла в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Вікторія Бабченко», - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА Віталій Бунечко наголосив, що фортифікації та мобілізація – дві головні складові посилення нашої обороноздатності та необхідні передумови для звільнення окупованих міст та селищ України.

«Кожен, хто став на захист України, беззаперечно, Герой. Але ми маємо розуміти, що більшість хлопців та дівчат перебувають на лінії фронту майже безперервно та потребують відпочинку. Мобілізація дасть змогу проводити ротації та поповнювати особовий склад бойових частин і підрозділів. Від цього залежить бойовий дух та здатність нашого війська не лише стримувати, але й вибивати ворога з нашої землі. Усі ми маємо розуміти, що кожний недосформований підрозділ – це зайві дні без ротації наших захисників. Під час розширеної наради визначили першочергові кроки щодо покращення роботи Територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки, військово-лікарських комісій, взаємодії з органами місцевої влади та правоохоронцями. Маємо робити все необхідне для посилення нашого війська», - зазначив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко добровільно мобілізувався у квітні 2022 року і служив у Житомирському обласному ТЦК та СП, де отримав 354 тис. 211 грн виплат у 2022 році та 406 тис. 520 грн у 2023 році.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2024 року начальник Житомирської ОВА провів розширену нараду щодо мобілізації, де «обговорили конкретні кроки». Наступна нарада відбулася 3 квітня цього ж року і там керівників населених пунктів переконували у необхідності виконання завдань з мобілізації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація нарада облрада ОВА Дзюбенко фортифікаційна споруда Бунечко 
Матеріали по темі