Події

Під час пожежі у квартирі на 5 поверсі в місті Житомирської області загинув чоловік, сусідів евакуювали рятувальники

15 May 2024, 10:57

В Овручі під час пожежі у квартирі загинув 51-річний чоловік.

Про це 15 травня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«14 травня о 22:14 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі п'ятиповерхівки у м. Овруч Коростенського району. По прибуттю бійців ДСНС у квартирі спостерігалось сильне задимлення. У коридорі на підлозі вони виявили 51-річного господаря без ознак життя. Захаращеність речами та сильне задимлення ускладнювали роботу. Для роботи у задимленому приміщенні були залучені додаткові сили та засоби», - йдеться у повідомленні.

Також через сильне задимлення рятувальники вивели на свіже повітря з сусідніх квартир двох дорослих та трьох дітей.

Зусиллями вогнеборців о 22:36 пожежу вдалося локалізувати, а о 23:06 ліквідувати. Полум’ю не дали розповсюдитись на всю квартиру. Вогнем знищено меблі та оздоблення стін в стелі у кімнаті на площі 10 кв.м.

За попередньою інформацією, займання сталося через необережність під час куріння. Остаточна причина пожежі встановлюється фахівцями.

У пресслужбі Овруцького відділу ДСНС уточнюють, що пожежа сталася на п’ятому поверсі.

«Вже через три хвилини прибувши до місця виклику було встановлено, що горить квартира на 5-му поверсі, окрім цього їдкий дим поширився на нижні поверхи, тож для проведення евакуації мешканців з інших квартир керівник гасіння пожежі залучив додаткові сили та засоби», - повідомили у ДСНС.

Нагадаємо, 10 травня у Бердичеві під час пожежі у підвалі багатоповерхівки вогнеборці врятували чоловіка. Крім цього, через задимлення в під’їзді вогнеборці допомогли покинути своє помешкання 10 особам.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 10 на 11 травня 2024 рокуу селі Теснівка Коростишівської громади чоловік отримав опіки під час спроби самостійно загасити пожежу у господарській будівлі, вогонь з якої перекинувся на будинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа рятувальник квартира Овруч 
Матеріали по темі