Події

Начальниці відділу сільради в Житомирській області оголосили про підозру за договори на ремонт доріг з підприємцем – громадянином рф

15 May 2024, 13:32

Прокурор Бердичівської окружної прокуратури повідомив місцевій посадовиці про підозру у розтраті чужого майна, у великому розмірі, в умовах воєнного стану, та підробленні офіційних документів службовою особою (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це 15 травня інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Розслідуванням встановлено, що для проведення ремонту сільських доріг у територіальній громаді Бердичівського району обрано приватного підприємця, громадянина рф, який проживає в АР Крим. Відповідальна особа – начальниця відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та інвестицій сільської ради уклала з ним наприкінці 2023 року (поза електронною системою закупівель) п’ять договорів. Усі правочини, а згодом й акти виконаних робіт, підозрювана засвідчила підписами та завірила печаткою. Це попри те, що підрядник з 2021 року взагалі не з’являвся на підконтрольній Україні території, відповідно, фізично не міг бути стороною їх укладення. На підставі складених підозрюваною документів з недостовірними підписами з місцевого бюджету підприємцю-росіянину перераховано 1,2 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за висновками експертизи вартість відремонтованих доріг було завищено на майже 0,5 млн грн, які зайво перераховані підряднику. Процесуальне керівництво здійснює Бердичівська окружна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Очевидно мова йде про п’ять договорів на поточні та капітальні ремонти доріг загальною вартістю 1 млн 159 тис. 732 грн, які в жовтні-листопаді 2023 року були укладені відділом ЖКГ, благоустрою та інвестицій Вчорайшенської сільської ради з ФОП Пасечнік Сергій Вікторович. За даними аналітичного порталу YouControl, зареєстроване місце проживання Сергія Пасечніка – Автономна Республіка Крим, місто Феодосія.

Нижче – скриншот з YouControl:

Зауважимо, що Вчорайшенська сільська рада укладала з цим підприємцем договори з 2019 року – саме в липні цього року ФОП Пасечнік Сергій Вікторович був зареєстрований в Шпичинці Бердичівського району. Зокрема, в грудні 2022 року укладений договір на поточний ремонт дороги по вул.40 років Перемоги в с. Роставиця за 199 тис. грн.

paseccc-doroga2

Скриншот з договору, підписаного 28.12.2022

В грудні 2021 року комунальне підприємство «Вчорайшенське» підписало з цим ще ФОП договір на будівництво водогінної мережі по вул.Колгоспна с. Шпичинці за 1,1 млн грн. За 2021-2022 роки інших договорів за бюджетні кошти у підприємця не було.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2024 року слідчі повідомили про підозру ексдиректору підприємства з видобування каменю: неподалік села Кам’яний Брід Житомирського району фірма із співзасновником-росіянином незаконно видобувала лабрадорит і заподіяла збитки державі на понад 4,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура підроблення документів розтрата майна підозра тендер ремонт дорога Вчорайше рф Крим 
Матеріали по темі