Суспільство

Врятували майже сотню захисників з початку року – як працюють бойові медики бригади з Житомирської області

17 May 2024, 10:54

Як працюють бойові медики 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького у Донецькій області розказали у сюжеті телеканалу ICTV.

«Чергування із бойовими медиками 30 бригади. Ви, мабуть, чули про «золоту годину» - це вирішальний час для порятунку пораненого при котрому відіграють важливу роль досвід і знання військового медика, а також швидка евакуація. Бойові медики вивозять, іноді прямо з окопів на полі бою, стабілізують та відкачують поранених бійців, при цьому самі потрапляють під обстріли аби тільки встигнути», - йдеться в описі відео, яке опублікували на сторінці 30-ї бригади у facebook 16 травня.

Зазначимо, завдяки професійному обладнанню тут вдається врятувати 90% життів бійців, які потрапили до рук лікарів з передової.

«Тут надаємо ту допомогу, яку надають у стабілізаційних пунктах. І тут, враховуючи свій досвід та навички, тут уже більш спеціально підходжу до порятунку тяжкого пораненого», - розповідає лікар евакуаційного екіпажу Віталій, який у цивільному житті був анестезіологом з 25-річним стажем роботи. На війні він другий рік рятує важкопоранених бійців.

На рахунку цього мед екіпажу до сотні врятованих життів з початку цього року. Медики 30-ї бригади на відстані кількох кілометрів від лінії фронту чергують цілодобово. Працюють вони переважно вночі, оскільки під’їхати до місця евакуації поруч з лінією фронту вдень практично неможливо. У небі працюють російські дрони та при будь-якій нагоді відкривають вогонь.

«Машина, яка була перед нами, по ній щось прилетіло і поранений, який уже був поранений, отримав ще одне поранення», - розповідає військовий лікар Сергій.

Медики розповідають: зараз на фронті найбільше поранених від дронів. Хоча торік більшість поранених були від артилерійських обстрілів.


Нагадаємо, 12 травня аеророзвідники 148-ї окремої артилерійської бригади ДШВ Збройних Сил України показали, як працюють американським дроном «Пума».

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня 2024 року комбайнер, електрик та водій автобуса розповіли, як захищають небо над Житомирською областю у складі сил протиповітряної оборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бригада поранений 30 бригада медекіпаж бойовий медик фронт. евакуація Донецька область  
Матеріали по темі