Влада

Підозру за розтрату майже 2 млн грн при закупівлі генераторів отримав секретар сільради у передмісті Житомира

17 May 2024, 13:42

Підозру у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великому розмірі, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, під час дії воєнного стану отримав в. о. голови Оліївської сільської ради Борис Ткаченко.

Цю інформацію Житомир.info підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Редакції також відомо, що 17 травня в Богунському районному суді м.Житомира підозрюваному мають обирати запобіжний захід та планують розглянути клопотання про відсторонення від посади.

Зауважимо, що у повідомленні поліції про оголошення підозри йшлося про депутата та секретар сільради однієї з громад Житомирського району, 38-річного жителя обласного центру, який з червня 2022 року виконує обов’язки сільського голови.

Секретар Оліївської сільської ради Борис Ткаченко 1985 р.н., проживає у Житомирі, на місцевих виборах 2020 року Ткаченко був обраний депутатом Оліївської сільської ради і згодом секретарем цієї ради, після призову на військову службу голови Оліївської сільської ради Анатолія Мельниченка з 1 червня 2022 року Борис Ткаченко виконує обов’язки голови сільради. В травні 2023 року Оліївська сільська рада висловила недовіру голові Анатолію Мельниченку і достроково припинила його повноваження, Мельниченко судився за поновлення на посаді, але програв суд першої інстанції і зараз справа розглядається в Сьомий апеляційний адміністративний суд.

Борис Ткаченко, фото Оліївської сільради

Нагадаємо, 17 травня Житомирська обласна прокуратура, поліція області та управління СБУ у Житомирській області інформували про оголошення підозри в.о. голови сільської ради в розтраті майже 2 млн грн при закупівлі генераторів за дорожчими цінами: підозрюваний для потреб структурних підрозділів громади у листопаді – грудні 2022 року здійснив закупівлю дизельних генераторів у приватного підприємця та товариства, яким керує депутатка цієї ж ради, та погодив проплати за майже удвічі вищими цінами, аніж реальна їхня вартість – за 11 генераторів постачальникам переплатили майже 2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, секретар Оліївської сільської ради Борис Ткаченко за 2023 рік отримав 1 млн 861 тис. 252 грн зарплати і наприкінці року купив на аукціоні за 540 тис. грн будівлю насіннєвої інспекції площею 53,1 кв.м з надвірною спорудою 39,9 кв.м у місті Тячів Закарпатської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підозра розтрата зловживання Ткаченко генератор Оліївка сільрада 
Матеріали по темі