Влада

Секретарю сільради біля Житомира суд призначив 908 тис. грн застави, він свою вину у розтраті заперечує

17 May 2024, 18:14

Богунський районний суд м.Житомира обрав запобіжний захід секретарю Оліївської сільської ради Борису Ткаченку, якого підозрюють за ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем): тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 908 тис. 400 грн.

Під час судового засідання 17 травня прокурор Житомирської окружної прокуратури Надія Поліщук розповіла, що кримінальне провадження стосується закупівель генераторів за завищеними цінами в листопаді та грудні 2022 року: один купили у ФОП Томчук Андрій Михайлович, переплативши майже 500 тис. грн, і ще десять за завищеною вдвічі ціною – у ТОВ «Профіт Мікс», яке належить депутатці Оліївської сільської ради Світлані Бекманюк. При обґрунтуванні розміру застави прокурор згадала тогорічну зарплату обвинуваченого – 1,8 млн грн.

Сам Борис Ткаченко під час обрання запобіжного заходу свою вину заперечував, а велику зарплату пояснював відсутністю обмежень для премій.

Після повернення з дорадчої кімнати суддя Сергій Полонець оголосив ухвалу про задоволення клопотання прокуратури щодо запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 908,4 тис. грн. Ухвала може бути оскаржена в апеляційній інстанції впродовж 30 днів.

Нагадаємо, 17 травня правоохоронці інформували про оголошення підозри в.о. голови сільської ради в розтраті майже 2 млн грн при закупівлі генераторів за дорожчими цінами: підозрюваний для потреб структурних підрозділів громади у листопаді – грудні 2022 року здійснив закупівлю дизельних генераторів у приватного підприємця та товариства, яким керує депутатка цієї ж ради, та погодив проплати за майже удвічі вищими цінами, аніж реальна їхня вартість – за 11 генераторів постачальникам переплатили майже 2 млн грн. Підозру отримав в.о. голови Оліївської сільської ради Борис Ткаченко.

Як повідомляв Житомир.info, на місцевих виборах 2020 року Ткаченко був обраний депутатом Оліївської сільської ради і згодом секретарем цієї ради, після призову на військову службу голови Оліївської сільської ради Анатолія Мельниченка з 1 червня 2022 року Борис Ткаченко виконує обов’язки голови сільради. За 2023 рік Ткаченко отримав 1 млн 861 тис. 252 грн зарплати і наприкінці року купив на аукціоні за 540 тис. грн будівлю насіннєвої інспекції площею 53,1 кв.м з надвірною спорудою 39,9 кв.м у місті Тячів Закарпатської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд розтрата зловживання Ткаченко запобіжний захід застава Оліївка сільрада 
Матеріали по темі