Суспільство

Медики житомирської бригади ДШВ облаштували стабілізаційний пункт на Лиманському напрямку

21 May 2024, 10:14

Лікарі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України самі облаштували стабілізаційний пункт для поранених військових неподалік лінії фронту на Лиманському напрямку.

Про це вони розповіли у відео, яке 21 травня опублікували на сторінці 95-ї бригади у facebook.

«Медики 95-ї окремої десантно-штурмової бригади розгорнули й власними силами обладнали стабілізаційний пункт на Лиманському напрямку. Сюди привозять поранених військовослужбовців з передової, щоб надати їм першу допомогу та стабілізувати стан. Як працюють — у матеріалі телеканалу «Суспільне Донбас». Слава ДШВ! Слава Україні», - йдеться в дописі.

Зауважимо, що лікарі бригади обладнали стабілізаційний пункт необхідним медичним обладнанням та інструментами.

«Це такий проміжний етап між батальйонними медиками, які якраз евакуюють поранених, і вже передової хірургічної групи, яка розгорнута силами й засобами військово-медичного госпіталю, який розгорнутий трішки далеко. Звідси, з передової дотягнути пораненого, під час евакуації може бути по-різному: все залежить від обставин, які склалася на фронті та часу доби. Ось тут, у стабілізаційному пункті ми робимо усе, щоб дати можливість людині дожити, доїхати туди, де буде надана максимальна медична допомога», - розповідає лікар-анестезіолог 95-ї ОДШБр Максим.

Детальніше у відео:

Відео: «Суспільне Донбас»

Нагадаємо, як працюють бойові медики 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького у Донецькій області розказали у травні у сюжеті телеканалу ICTV.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня 2024 року комбайнер, електрик та водій автобуса розповіли, як захищають небо над Житомирською областю у складі сил протиповітряної оборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стабік медик бригада 95 бригада стабілізаційний пункт десантник ДШВ Лиманський напрямок лікар порятунок ЗСУ  
Матеріали по темі