Новини компаній

Чому блокують акаунти Google Pay та що з цим робити

21 May 2024, 12:42

Сьогодні вже більшість українців звикла користуватися Google Pay. В цьому немає нічого дивного, бо так набагато зручніше здійснювати оплати. Не треба постійно носити із собою картку або під час розрахунку в інтернеті робити багато переходів та підтверджень. Достатньо вибрати оплату в Google Pay та вибрати потрібний спосіб.

Але що робити, коли платіжний профіль заблоковано Google Pay та чи є варіанти вирішення проблеми? Така ситуація розповсюджена серед тих, хто проживав на території Донецької та Луганської областей.


Причини блокування акаунтів Google Pay

Оскільки з такою проблемою зіштовхнулися лише жителі Донецької та Луганської областей, можна зробити висновок, що Google помилково вніс у реєстр ці території як частину рф. Тому коли люди з українськими карточками пробують здійснити оплату, система бачить, що вони були зареєстровані в цих регіонах, визначає їх як російські та блокує.

Було дуже багато звернень як до банків, так і до самого Google. На жаль, компанія Google досі не дала конкретних пояснень та рекомендацій, що робити українцям, у яких виникла така проблема. Помилка не зникає, навіть якщо люди стали ВПО й мешкають, наприклад, на Західній Україні. Їхні акаунти Google Pay все одно блокуються, тому зникає доступ до оплати.

Як вирішити проблему з Google Pay

Банки, до яких часто зверталися українці, передусім рекомендують мати при собі фізичні карти. Такий варіант розрахунку точно працює, з ним не буде жодних проблем під час оплати.

Також можна верифікувати свій акаунт Google Pay. Але треба бути готовими до того, що це тривалий процес. Для верифікації необхідно надіслати:

  • документ, що посвідчує особу;
  • номер телефону;
  • електронну пошту.

Важливо, щоб на документах було чітко видно назву державного органу, який його видав. Ім’я та прізвище мають збігатися з тими, які є в акаунті.

Також у деяких випадках користувачі просто створюють новий акаунт, що має іншу адресу. Це, звісно, не найпростіше рішення, але часто допомагає розібратися з питанням. Тож якщо зіштовхнулися з такою проблемою, спробуйте скористатися цими порадами. Сподіваємося, вони вам допоможуть.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Google Pay 
Матеріали по темі