Суспільство

Дороги державного значення Житомирської області ремонтують після низки ДТП

21 May 2024, 15:36

У Житомирській області ремонтують дороги державного значення після низки ДТП.

Про це 21 травня повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«На дорогах держзначення Житомирщини виконуємо роботи з відновлення безпечного руху після ДТП. У межах експлуатаційного утримання автошляхів загального користування державного значення Житомирщини виконуємо роботи з очищення проїзної частини від сміття, відновлення чи заміни технічних засобів організації дорожнього руху після дорожньо-транспортних пригод», - йдеться в повідомленні.

За інформацією патрульної поліції Житомирської області упродовж квітня в області сталися 27 ДТП з потерпілими.

Серед основних причин скоєння дорожньо-транспортних пригод з летальними наслідками чи травмуваннями правоохоронці виділяють:

  • перевищення безпечної швидкості руху;
  • порушення правил маневрування;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • порушення правил проїзду пішохідних переходів;
  • керування транспортними засобами водіями в стані сп'яніння;
  • перехід пішоходами дороги у невстановленому місці.

«Зауважимо, що вже у травні сталася низка ДТП, де значного ступеня пошкоджень зазнала дорожня інфраструктура. Зокрема, зафіксовано пошкодження бар’єрного та перильного огороджень, дорожніх знаків, розлив паливо-мастильних матеріалів на проїзній частині міжнародних доріг області. Закликаємо водіїв рухатися уважно й обережно та неухильно дотримуватися ПДР», - наголошують у Службі.

Нагадаємо, у травні на 4 дорогах державного значення Житомирської області ліквідовували ями, оновлювали горизонтальну розмітку та проводили благоустрій.

Як повідомляв Житомир.info, майже третина доріг державного значення у Житомирській області потребує капітального ремонту. Однак через обмежене фінансування внаслідок воєнного стану на цих автошляхах проводять лише ямковий ремонт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога ДТП ремонт дорожник  
Матеріали по темі