Влада

У житомирському суді знову перенесли засідання щодо відсторонення від посади секретаря Оліївської сільради

21 May 2024, 17:35

Сьогодні, 21 травня, в Богунському районному суді м.Житомира відбулось засідання, на якому мали розглянути відсторонення від посади секретаря Оліївської сільської ради Бориса Ткаченка, якого підозрюють в розтраті майже 2 мільйонів грн при закупівлі генераторів.

Захисник підозрюваного подав заяву про відвід судді.

«Підставою для відводу є те, що прокурор обґрунтовує обидва клопотання, які розглядаються в рамках обох відповідних судових справ, одними й тими самими обставинами. Тобто ми говоримо про те, що суд, який вже розглянув одне з цих клопотань, на підставі одних і тих самих доводів, нового нічого не надано, по суті вже зробив для себе висновки. Ми не намагаємося впливати на рішення суду, ми лише намагаємося добитись об'єктивного розгляду, для того, щоб відповідно нове клопотання прокурора розглянув інший склад суду, який ще не досліджував вказані обставини і надав відповідну оцінку. Якщо він надасть оцінку аналогічну складу суду, який був наданий у справі 74/87, це вже інше питання, але це буде забезпечено неупередженістю і об'єктивністю, оскільки це вже інший склад суду, який з нуля дослідить всі ті обставини. Тому, шановний суд, я вважаю, що все-таки є підстави для задоволення відповідного клопотання, тим більше я знов таки говорю про те, що ми не намагаємося впливати на рішення суду, ми намагаємося добитись об'єктивності та неупередженості в ході розгляду»,- каже захисник підозрюваного, адвокат Олександр Арапов.

«Відповідно до вимог ст. 81 КПК України слідчий суддя передає заяву про відвід на розгляд іншому слідчому судді, визначеному автоматизованою системою»,- відповів суддя Богунського районного суду м. Житомира Сергій Полонець.

Дата проведення наступного судового засідання наразі невідома.

Нагадаємо, вранці 20 травня за Бориса Ткаченка внесли понад 908 тис.грн застави, і його було звільнено з під варти. Проте підозрюваний на засідання не з’явився, оскільки перебував в установі виконання покарання.

Як повідомляв, Житомир.info, 17 травня 2024 року на судовому засіданні суддя оголосив ухвалу про задоволення клопотання прокуратури щодо запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 908,4 тис. грн. Сам Борис Ткаченко під час обрання запобіжного заходу свою вину заперечував, а велику зарплату пояснював відсутністю обмежень для премій.

Також, 17 травня правоохоронці інформували про оголошення підозри в.о. голови сільської ради в розтраті майже 2 млн грн при закупівлі генераторів за дорожчими цінами: підозрюваний для потреб структурних підрозділів громади у листопаді – грудні 2022 року здійснив закупівлю дизельних генераторів у приватного підприємця та товариства, яким керує депутатка цієї ж ради, та погодив проплати за майже удвічі вищими цінами, аніж реальна їхня вартість – за 11 генераторів постачальникам переплатили майже 2 млн грн. Підозру отримав в.о. голови Оліївської сільської ради Борис Ткаченко.
На місцевих виборах 2020 року Ткаченко був обраний депутатом Оліївської сільської ради і згодом секретарем цієї ради, після призову на військову службу голови Оліївської сільської ради Анатолія Мельниченка з 1 червня 2022 року Борис Ткаченко виконує обов’язки голови сільради. За 2023 рік Ткаченко отримав 1 млн 861 тис. 252 грн зарплати і наприкінці року купив на аукціоні за 540 тис. грн будівлю насіннєвої інспекції площею 53,1 кв.м з надвірною спорудою 39,9 кв.м у місті Тячів Закарпатської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд розтрата зловживання Ткаченко Оліївка сільрада 
Матеріали по темі