Влада

Новий заступник мера Житомира, підполковник Олег Смаль розповів про плани та головні завдання

23 May 2024, 18:26

На позачерговій сесії Житомирської міської ради 23 травня депутати одноголосно підтримали призначення на посаду заступника мера з питань ветеранів Олега Смаля.

Перед голосуванням мер Сергій Сухомлин розповів про кандидата на посаду – його бойовий шлях та нагороди, серед яких – два ордени Богдана Хмельницького.

Потім Олег Смаль виступив з короткою промовою, а після голосування, результати якого депутати відзначили оплесками, розповів про плани на новій посаді.

«В планах – побудова ефективної ветеранської політики, це реабілітація військових, надання гідного медичного супроводу, розширення надання медичних послуг, реабілітація спортом. Важливо, щоб ветеран не сидів вдома замкненим, а перебував в просторі, де більше ветеранів, спілкувались між собою. Не головне показати результати, а просто приїхати і взяти участь, побути в ветеранському колі. Розвиток ветеранського підприємства. Також супровід членів родин загиблих ветеранів та ветеранок, супровід родин зниклих безвісти. Нас і створили, щоб ці проблеми вирішувати, вони є, вони будуть, будемо, сподіваюся, вчасно реагувати на них. Специфіка роботи дуже відрізняється, характер в мене є, думаю, покажу»,- каже заступник міського голови з питань ветеранів Олег Смаль.

Довідка з сайту міської ради: Олег Анатолійович Смаль народився 4 квітня 1993 року в с. Феськівка Менського району Чернігівської області. Громадянин України.

У 2008-2010 роках навчався в Чернігівському ліцеї з ПВФП. У 2010 вступив на факультет аеромобільних військ та розвідки до Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного. В 2013 році факультет було переведено до військової академії м.Одеса, де в 2014 році закінчив навчання та отримав диплом бакалавра з відзнакою за спеціальністю «Управління діями підрозділів високомобільних десантних військ».

Після випуску направлений командиром взводу до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, в 2015 році став командиром роти. Брав участь в бойових діях в АТО та ООС, зокрема і в так званому «рейді», оборона Авдіївки, штурм населеного пункту Спартак для деблокування Донецького аеропорту, де отримав травму: БТР переїхав ногу. Через тиждень самостійно зняв гіпс, щоб повернувся до виконання завдання. Потому – бої за Логвіново та Дебальцево, оборона біля населеного пункту Нью-Йорк. Звільнився в 2019 році по закінченню контракту. 2018-2019 роках навчався в ДУ «Житомирська політехніка» отримав диплом магістра за спеціальністю менеджмент.

З 2020 до 2022 року займався підприємницькою діяльністю. 28 лютого 2022 року, маючи інвалідність ІІ групи внаслідок війни, добровільно мобілізувався до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Брав участь в бороні н.п. Камʼянка південніше н.п. Ізюм, де знищив ворожу БМП-2 з піхотою та отримав вогнепальне поранення обличчя та рук внаслідок танкового обстрілу, але залишився виконувати бойові завдання. Потім – оборона Сулигівки, Довгенького, Мазанівки. Штурми Студенок, Середнє, Ольгівка, Греківка. Вже будучи командиром десантно-штурмового батальйону, командував боями біля н.п. Площанка та південніше н.п. Кремінна. Тут отримав чергове поранення: пряме влучання в бліндаж внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. Та попри поранення, від евакуації відмовився і продовжив управляти боєм.

25 листопада 2023 року звільнений за станом здоровʼя. Звання – підполковник.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 23 травня 2024 року планували розглянути 27 питань, потім з порядку денного зняли питання щодо продажу землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія заступник Смаль ветеран 
Матеріали по темі