Суспільство

Житомирські спортсменки Лузан та Рибачок вибороли «золото» та «срібло» на Кубку світу з веслування на байдарках та каное

27 May 2024, 16:15

Спортсменки, які представляють на змаганнях Житомирську область, Людмила Лузан та Анастасія Рибачок вибороли «срібло» на Кубку світу з веслування на байдарках та каное, поступившись олімпійським чемпіонкам з Китаю. Спортивний турнір відбувався з 24 по 26 травня у Польщі. Крім того, Людмила Лузан здобула персональне «золото» у заїзді на 200 метрів.

«З 24 по 26 травня 2024 року в м. Познань (Польща) відбувся Кубок світу з веслування на байдарках і каное – останні змагання з веслування на байдарках і каное світового рівня перед цьогорічними Олімпійськими іграми в Парижі. Наш екіпаж жіночої каное-двійки виборов «срібло»! Людмила Лузан та Анастасія Рибачок посіли друге місце на дистанції 500 м з результатом 1:57.54, поступившись 1.62 секунди олімпійським чемпіонкам з Китаю. Вітаємо наших медалістів та їх тренерів», - повідомили 27 травня в управлінні національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА.

Зазначимо, що на цьому ж змаганні Людмила Лузан здобула «золото». Про це 26 травня повідомила Федерація каное України.

«Друге українське «золото» сьогоднішнього дня Кубка світу! Людмила Лузан в неймовірній боротьбі виграє свій заїзд на 200 м! Вітаємо», - зазначили у ФКУ.


Фото зі сторінки Людмили Лузан у facebook

Загалом, як повідомляє Федерація каное України, національна збірна команда України з веслування на байдарках і каное здобула 4 золоті, 3 срібні та 3 бронзові нагороди Кубка світу в Познані та посіла 4 командне місце в медальному заліку.

Скриншот допису Федерації каное України у facebook

Нагадаємо, з 22 по 27 травня в м. Умань відбувся чемпіонат України серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное. Спортсменки з Житомирщини Діана Рибак і Сніжана Сталінова завоювали все «золото» жіночої програми та пройшли на Чемпіонат Європи, який відбудеться в місті Братислава, Словаччина.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2024 року у Житомирі на вул. Михайлівській спортсмен та військовий Дмитро Косатий встановив рекорд України – віджався на брусах майже 1600 разів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: каное Кубок світу Людмила Лузан Анастасія Рибачок веслування золото срібло  
Матеріали по темі