Події

У селі Житомирської області водій мопеда разом з двома пасажирами з’їхав у кювет, загинув 23-річний хлопець

27 May 2024, 16:44

Звягельські поліцейські затримали нетверезого водія, який вчинив смертельну ДТП та втік.

Про це 27 травня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася вночі 26 травня на одній із вулиць с. Майстрова Звягельського району. Попередньо, 21-річний місцевий житель, керуючи мопедом «Honda», допустив виїзд транспортного засобу у кювет. У результаті двоколісник, на якому знаходились ще двоє пасажирів, віком 20 та 23 років, перекинувся. На жаль, від отриманих травм 23-річний звягелянин загинув, а водій залишив місце події та сховав мопед на території місця проживання», - йдеться у повідомленні.

Провівши низку заходів, правоохоронці його розшукали. Під час спілкування з керманичем поліцейські з’ясували, що він перебуває у стані сп’яніння. Результат освідування – 1,26 проміле алкоголю в крові.

Відтак молодика затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноважено службовою особою) КПК України.

26 травня слідчі Звягельського районного відділу поліції, за погодженням з окружною прокуратурою, повідомили водієві про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України.

Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

За чинним законодавством керманичу може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Нагадаємо, 25 травня у Романівській громаді водій врізався в дерево. В результаті ДТП загинув 51-річний пасажир легковика.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2024 року у Малині неповнолітня пасажирка скутера випала під час руху, 18-річного водія перевіряли на вживання алкоголю.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП поліція мопед кювет пасажир с.Майстрів 
Матеріали по темі