Події

Збив на смерть 59-річного пішохода та втік: поліцейські затримали 60-річного житомирянина, який у скоєному зізнався

27 May 2024, 19:04

У Новоборівській громаді в ДТП загинув пішохід: слідчі поліції затримали причетного. Повідомлення про виявлення чоловіка без ознак життя на автодорозі Житомир — Виступовичі — Могилів-Подільський надійшло до поліції 25 травня близько 22:10 год.

Про це 27 травня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«На місце події одразу ж прибули слідчо-оперативна група відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління та медики невідкладної допомоги. Останні констатували смерть потерпілого, 59-річного жителя Хорошівської громади. Всі обставини вказували на те, що фатальні травми чоловік отримав внаслідок ДТП. Однак ні автомобіля, ні водія на місці події не було», - йдеться в повідомленні.

Тож слідчі відділення поліції № 4 (смт Хорошів) кваліфікували подію за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) КК України

«Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів, переглянули записи камер відеоспостереження на автошляху та встановили причетного до правопорушення. Правоохоронці розшукали 60-річного керманича-утікача за місцем проживання в обласному центрі», - повідомляють правоохоронці.

Чоловік визнав свою провину в учиненому. Згідно з результатами освідування на момент вчинення ДТП він був тверезий.

Слідчі поліції затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та повідомили про підозру в учиненому.

Згідно з чинним законодавством такі діяння тягнуть за собою покарання у вигляді від 3 до 8 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, 25 травня у Романівській громаді водій врізався в дерево. В результаті ДТП загинув 51-річний пасажир легковика, водій з місця аварії втік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП наїзд поліція пішохід наїзд на пішохода Нова Борова водій на смерть  
Матеріали по темі