Події

Підприємець незаконно видалив дерева у громаді поблизу Житомира, сума збитків майже 5 тис. грн

28 May 2024, 13:28

За незаконне видалення дерев у Новогуйвинській громаді порушник має компенсувати збитки у майже 5 тис. грн.

Про це 28 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від Новогуйвинської селищної ради (Житомирський район) щодо самовільного видалення зелених насаджень на землях комунальної власності смт Новогуйвинське. Під час виїзду на місце події державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу за участі представників селищної ради було обстежено зазначену у зверненні територію та з'ясовано, що видалено дерево породи сосна та пошкоджено до ступеня припинення росту дерево породи клен», - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що роботи виконувалися місцевим підприємцем без дозвільних документів.

На виконавця робіт складено протокол про адміністративне правопорушення та накладено штраф у сумі 170 грн. Також Інспекцією обраховані збитки за нанесену довкіллю шкоду у сумі 4700 грн, який порушник має сплатити у визначений законодавством термін.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2024 року на території від села Рихальське до села Стара Гута Звягельського району невідомі особи вирубали понад 520 дерев. Справу направили до поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція дерево підприємець вирубка Новогуйвинська громада штраф 
Матеріали по темі