Новини компаній

Педикюр як мистецтво: майстер-класи та навчання

28 May 2024, 16:22

Попит на педикюр постійно зростає. Люди відвідують салони не лише для того, щоб навести красу на ногах, а й оздоровити шкіру стоп. Якщо ви хочете освоїти професію майстра з педикюру, важливо спочатку вивчити всі нюанси. Великий асортимент подологічних інструментів, професійних матеріалів та доглядової косметики від німецької компанії Байєр допоможе швидко підібрати необхідну продукцію.

Переваги роботи майстром педикюру

Робота майстром педикюру має такі переваги:

Невелика конкуренція і можливості для професійного зростання. Майстрів педикюру менше, ніж фахівців з манікюру. Це означає, що вам буде простіше напрацювати базу клієнтів.

Подологом можна працювати, не маючи художніх навичок. Для педикюру люди вибирають скромніший дизайн.

Стабільний та високий заробіток. За одну годину майстер педикюру отримує в 1,5-2 рази більше, ніж спеціаліст з манікюру.

Якщо у вас є медична освіта, ви можете виконувати медичний педикюр, вартість якого значно вища.

Мінуси роботи майстром педікюру

Тепер поговоримо про мінуси роботи майстром педикюру:

Якісні курси педикюру обійдуться недешево, тому потрібно бути фінансово готовими до старту.

Клієнти приходять з різними проблемами (тріщини, запалення, грибок). Зазвичай подологи звикають до таких моментів у перші тижні, потім стає легше. Ви повинні просто бачити проблему, яку потрібно вирішити.

Рівень відповідальності вищий, ніж у манікюрі, оскільки ви не просто створюєте красу, а й позбавляєте клієнтів від болю та незручностей.

Пам'ятайте також про сезонність. Педикюр є особливо актуальним влітку. У цей час клієнтів буде багато. Взимку ажіотаж трохи спаде, і в основному ви будете розв'язувати проблеми зі стопами та нігтями. Що стосується майстрів манікюру, для них сезонність не має значення.



Критерії вибору школи манікюру

Під час вибору школи для навчання враховуйте наступні рекомендації:

Звертайте увагу, щоб школа мала ліцензію, інакше навчальний заклад просто не видасть вам документ про освіту, який дає право на роботу.

Якщо ви не можете знайти інформацію про викладачів, проходьте повз такого закладу. При виборі враховуйте досвід, освіту, портфоліо, активні соціальні мережі викладачів.

Читайте відгуки. Чим їх більше, тим краще. Великий плюс, якщо на сайті школи є розділ з історіями успіху учнів.

Усі розхідні матеріали, інструменти та моделі мають бути безкоштовними. Якщо школа просить оплачувати їх додатково, можливо ви зіткнулися з шахраями.

Шукайте школу, яка пропонує різні програми — для новачків та фахівців.

Програми мають відрізнятися тривалістю. Важливим є також зручне розташування школи. Крім того, перевірте, чи пропонує заклад допомогу зі стажуванням та працевлаштуванням.

Якщо ви вирішили стати майстром педикюру, можна пройти навчання на курсах від Baehr. Ви зможете отримати початкові знання про подологію, які допоможуть вам на старті. Крім того, є можливість пройти курси підвищення кваліфікації, якщо ви вже маєте досвід у цій сфері.

Місця роботи спеціаліста зі здоров'я ніг

Подологія: це відносно новий напрямок в Україні. Попит на подологічні послуги зростає. Якщо вас завжди цікавила медицина, краса та здоров'я, то подологія може бути цікавим вибором для вашої кар'єри.

Крім класичного, апаратного та комбінованого варіанту, існує SPA-педикюр. Ви можете додатково пройти необхідне навчання та виконувати всі ці види педикюру. Це дасть змогу задовольнити потреби різних клієнтів та бути конкурентоспроможним на ринку.</p>

З кар'єрних переваг варто виділити:

  • можливість працювати вдома;
  • можливість відкриття власного кабінету чи салону;
  • викладання;
  • збільшення заробітку тощо.

Заробіток у цій справі залежить від вашої кваліфікації, старанності та працьовитості. Якщо ви помічник подолога або початківець, то ваш дохід буде середнім. Але зі збільшенням навичок, переходом на самостійну практику та розширенням клієнтської бази заробітна плата може досягати кількох тисяч доларів на місяць.

Не тільки початківець, але й досвідчений спеціаліст має постійно підвищувати рівень майстерності, практикуватися, освоювати нові техніки, аналізувати помилки, покращувати свою роботу.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі