Події

Незаконно зберігали інфекційно небезпечні медичні відходи: житомирським підприємцям оголосили підозру

28 May 2024, 17:16

Житомирських підприємців викрито на порушенні норм утилізації інфекційно небезпечних медичних відходів. За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру директору та трьом співвласникам житомирського приватного підприємства.

Їм інкриміновано порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 325 КК України).

Про це 28 травня повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

«За даними слідства, керівництво підприємства, яке має ліцензію на утилізацію небезпечних відходів, організувало протиправну схему надання послуг для збільшення прибутку. Упродовж 2022-2023 років підозрювані уклали договори з закладами охорони здоров’я у Київській, Житомирській і Вінницькій областях на збір та утилізацію інфекційно небезпечних медичних відходів, хоча не мали необхідних потужностей та складських приміщень для їхнього зберігання», - йдеться в повідомленні.

Підприємці підшукали такі приміщення та забезпечили перевезення відходів з медичних закладів.

«Під час обшуків правоохоронці виявили відходи на площі понад 300 м кв. Серед них – крапельниці, шприці, катетери та інші засоби разового використання. Вони зберігалися з порушенням ліцензійних вимог та законодавства про відходи, що могло призвести до поширення інфекційних хвороб», - інформують в Офісі Генерального прокурора України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.


Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами, НПУ.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2020 року у відеосюжеті ми розповідали, як утилізують використані медичні маски, рукавички та одноразові костюми з житомирських лікарень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: утилізація медичні відходи підозра підприємець Житомир Офіс Генпрокурора інфекція  
Матеріали по темі