Події

Підприємець понад 5 років незаконно користувався озером та здавав в оренду місця для риболовлі у громаді Житомирської області

29 May 2024, 14:33

Прокуратура Житомирщини через суд зобов’язала киянина повернути озеро Плитниця територіальній громаді.

Про це 29 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За позовом Коростенської окружної прокуратури столичного підприємця зобов’язали повернути до комунальної власності озеро Плитниця площею 5 га, що на території Словечанської сільської ради. Лісовим озером, розташованим у мальовничій місцевості, що межує із Словечанським лісгоспом АПК, київський підприємець користувався тривалий час, понад п’ять років. Свої комерційні послуги на водоймі широко рекламував на інтернет-ресурсах. Зокрема, запрошував туристів і рибалок для відпочинку та спортивної риболовлі. Детально розповідав про особливості озера, чудову природу і навіть зазначав види риб (короп, білий амур, лин, карась, щука), які можна виловити. Усі послуги, у тому числі й додаткові, як оренда надувного човна, мангала, дрова до нього тощо були платними», - йдеться у повідомленні.

Водночас прокурори встановили, що підприємець таку діяльність розгорнув лише на основі дозволу на спецвикористання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах та науково-біологічного обґрунтування рибогосподарської діяльності.

Насправді він офіційно не оформив право користування озером та земельною ділянкою водного фонду комунальної власності. Відповідно, не сплачував до бюджету будь-яких коштів.

Така господарська діяльність здійснювалася з порушенням чинного законодавства, зокрема, Водного та Земельного кодексів України.

Прокуратура звернулася до Господарського суду Житомирської області, який визнав вимоги обґрунтованими та прийняв відповідне рішення.

Нагадаємо, на початку року прокуратура звернулася до суду щодо повернення Коростишівській територіальній громаді земельної ділянки площею 0,7 га, на якій розташований готельно-ресторанний комплекс «Чарівне озеро», зокрема, ухвалою суду від 24 січня 2024 року відкрите провадження за позовом керівника Коростишівської окружної прокуратури до Житомирської ОВА та Моргунової Надії Стефанівни про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації права власності, повернення земельної ділянки. Крім того, 11 березня суд відкрив провадження за позовом керівника Коростишівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської ОВА, ГУ Держгеокадастру у Житомирській області до Моргунової Дани Миколаївни, Моргунова Анатолія Борисовича, Моргунової Надії Стефанівни про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки та приведення її у попередній стан.

Як повідомляв Житомир.info, 16 серпня 2023 року у Житомирській області затримали банду із 8 рекетирів, які «вибивали» сотні тисяч гривень з військового, погрожували його вагітній дружині та неодноразово викрадали людей і відвозили до катівень у Коростишеві. 17 серпня біля житомирського суду збиралися військові, які хотіли справедливості в обранні запобіжного заходу злочинцям-рекетирам. 18 серпня стало відомо, що вісьмох затриманих залишили під вартою без права внесення застави. Наприкінці серпня поліція викрила ще двох рекетирів, які погрожували та викрадали так званих «боржників». В грудні 2023 року правоохоронці інформували про затримання депутата Коростишівської міської ради, який входив до складу злочинної організації. 26 березня 2024 року правоохоронці повідомили про завершення розслідування – справу «коростишівських рекетирів» передали до суду, уточнивши, що восьмеро членів злочинної організації перебувають під вартою без права внесення застави, двом фігурантам обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура озеро земля Плитниця рибалка підприємець 
Матеріали по темі