Суспільство

Майже 4400 витоків газу сталися у Житомирській області з початку цього року

30 May 2024, 11:29

З початку року у Житомирській області сталися 4394 витоків газу.

Про це 30 травня Житомир.info повідомили у ТОВ «Газорозподільні мережі України».

«З початку року наша служба прийняла 4610 викликів, із них 4394 підтверджених витоків газу. У більшості випадків самі споживачі порушують правила безпечного використання газу в побуті, це і самовільне встановлення газових приладів для обігріву приміщень, і втручання в конструкцію системи газопостачання та газових приладів, а також утримання їх в неналежному технічному стані», — розповідає В’ячеслав Тарасов, начальник аварійно-диспетчерського відділу ТОВ «Газорозподільні мережі України».

За 5 місяців у області зафіксовано 8 випадків потрапляння води у газову мережу, причина: несанкціоноване втручання в систему газопостачання. Окрім того, аварійники отримали 5 викликів з підозрою на отруєння чадним газом.

Основними причинами отруєнь чадним газом було неправильне поводження з газовими приладами.

Газовики закликають негайно телефонувати 104, відчувши запах газу. «Аварійно-диспетчерська служба» працює цілодобово, без вихідних.

Нагадаємо, внаслідок сильних поривів вітру на ранок 3 квітня в одному з населених пунктів Житомирського району через технологічні причини відключали від газопостачання 182 абоненти. В іншому населеному пункті Житомирського району внаслідок пориву вітру пошкоджено газове обладнання, стався витік газу. Відключено від газопостачання 25 абонентів.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2021 року на фасаді газопроводу по вулиці Бориса Лятошинського газовики виявили 9 витоків газу. Задля усунення аварійної ситуації газопостачання перекрили в двох будинках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ виток газу АДС Газмережі  
Матеріали по темі