Суспільство

Чоловіку, який наніс понад десяток ножових поранень сусіду в гуртожитку Житомирської області, призначили 7 років й 3 місяці тюрми

30 May 2024, 12:00

Чоловіку, який в березні 2024 року у селі Никонівці Бердичівського району здійснив замах на вбивство сусіда, призначили 7 років і 3 місяці тюрми.

Про це 30 травня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд ухвалив вирок 39-річному чоловікові, обвинуваченому у замаху на убивство (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України), яке сталося у березні цього року у селі Никонівці Бердичівського району. Суд визнав обвинуваченого винним та призначив покарання – 7 років і 3 місяці позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом 30 днів», - йдеться у повідомленні.

У ході розгляду справи суд встановив, що обвинувачений К. проживав разом з потерпілим в одній кімнаті в гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб. У той день обоє чоловіків вживали алкогольні напої. Пізніше на ґрунті неприязних стосунків обвинувачений наніс своєму сусіду ножем більше десятка ударів в грудну клітину та голову з метою убити його. Завершити задумане завадили інші мешканці гуртожитку, які відібрали у агресивного чоловіка ніж та викликали поліцію. У результаті нападу обвинувачений завдав потерпілому колото-різані рани, одна з яких проникла у грудну порожнину та становила загрозу для життя у момент заподіяння.

Обвинувачений повністю визнав свою вину, проте сказати, чому саме хотів убити сусіда по кімнаті, не зміг та припустив, що його агресія - це наслідок поєднання ліків та алкоголю. До набрання вироком законної сили обвинувачений продовжить перебувати під вартою. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/3349/24.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 9 березня 2024 року у с. Никонівці під час конфлікту один з місцевих жителів отримав ножові поранення від сусіда в гуртожитку. Чоловік був ушпиталений до реанімаційного відділення лікарні та прооперований. 11 березня 2024 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області інформувала, що підозрюваного взяли під варту строком на 60 днів без визначення розміру застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок замах на вбивство ніж конфлікт гуртожиток сусід с.Никонівці 
Матеріали по темі