Події

Екологи виявили порубку 42 тополь за селом Житомирського району без відповідних документів, правоохоронці з’ясовують обставини

30 May 2024, 15:06

За межами села Чудин Житомирського району фахівці екоінспекції зафіксували порубку дерев без відповідних документів.

Про це 30 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«У ході проведення перевірки фактів щодо порубки дерев в селі Чудин Житомирського району, викладених 16 травня 2024 року у зверненні на телефонну «гарячу лінію» Інспекції, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснили виїзд на місце ймовірного правопорушення та на землях сільськогосподарського призначення за межами села Чудин Житомирського району виявили порубку 42 дерев породи тополя. На місці, де було виявлено порубку дерев, знаходився автомобіль марки ЗІЛ, який здійснював завантаження деревини породи тополя на вантажний автомобіль марки МАЗ», - йдеться у повідомленні.

Під час спілкування з водієм транспортного засобу з’ясовано, що будь-які документи, які засвідчували б законність порубки вище вказаної деревини відсутні. Також було з’ясовано, що порубку дерев здійснює фізична особа-підприємець, який повідомив, що має усну домовленість з орендарем даної земельної ділянки про надання послуг щодо розліснення.

На місце вчинення порушення представниками Інспекції було викликано працівників Відділу поліції № 3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області, які склали протокол огляду місця події та відібрали пояснення за вказаним фактом.

Інспекцією за даним фактом на адресу Житомирської обласної прокуратури скеровано лист щодо вжиття заходів прокурорського реагування в межах повноважень.

Нагадаємо, 29 травня Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала про те, що Малинська міськрада має сплатити понад 1,5 млн грн збитків за незаконну порубку 36 тополь.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня 2024 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу повідомила, що підприємець незаконно видалив дерева у громаді поблизу Житомира, сума збитків майже 5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція дерево ліс деревина порубка 
Матеріали по темі