Події

«Знайшов та вирішив забрати собі»: на півночі Житомирської області тракторист незаконно перевозив колоди сосни

30 May 2024, 15:38

В Олевській громаді поліцейські задокументували крадіжку лісу.

Про це 30 травня повідомляє Коростенське районне управління поліції.

«Вранці 29 травня працівники лісової охорони філії ДП «Ліси України» зупинили трактор, навантажений деревиною. Про подію одразу ж повідомили поліцію. Відтак на місці працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Олевськ) райуправління. Правоохоронці встановили, що за кермом трактора «Chery» перебував 49-річний місцевий житель. Чоловік перевозив 19 соснових колод різного діаметра. Водій транспортного засобу будь-яких дозвільних документів на вантаж не надав, окрім того, були відсутні й електронні чіпи для обліку деревини», - йдеться в повідомленні.

Чоловік розповів, що лісопродукцію знайшов у місцевому лісі та вирішив забрати колоди для власних потреб.

Трактор та деревину поліцейські вилучили.

Слідчі відділення поліції встановлюють обставини у межах досудового розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

«Нагадаємо, що такий злочин, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Малинська міськрада має сплатити шкоду за виявлену Держекоінспекцією незаконну порубку 36 тополь – понад півтора мільйона гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2024 року у Коростенському районі прикордонники виявили 4 УАЗи, які незаконно перевозили деревину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево колода ліс тракторист порубка Олевськ трактор поліція  
Матеріали по темі