Суспільство

Місія – бути поруч з тими, хто захищає: у Житомирській академії поліції відбулась посвята в капелани

30 May 2024, 19:20

Пів сотні представників Громадського формування «Капеланський патруль» з усіх регіонів України у Житомирі 30 травня пройшли церемонію посвячення.

Про це повідомляє Житомирська академія поліції.

«Цивільні капелани організації працюють із правоохоронцями, опікуючись у тому числі їх ментальним здоров’ям, і співпрацюють у реалізації проєктів для цивільного населення», - йдеться в повідомленні.

Відкрив зустріч і привітав онлайн капеланів керівник поліцейської академії, який нині у відрядженні, Максим Каптенко.

Окрім окреслення конкретних тем дотику і взаємодії у поліцейській діяльності з населенням, кожен зі спікерів розповів про власний досвід співпрайці з «Капеланським патрулем». Зокрема, у Житомирській академії поліції це різні тренінги капелана з особовим складом і зі слухачами, навчання поліцейських розуміння жестової мови, спортивні та заходи із дітьми та молоддю.

«Отже, ми у цій залі почули різні думки для обговорення і удосконалення співпраці між капеланами і поліцейськими. Переконана, що кожен з капеланів винесе з наших стін свої ідеї, які обов’язково реалізуються у різних областях України», — підсумувала семінар перша заступниця начальника Житомирської академії поліції Наталія Чабанюк.

Одразу потому на плацу академії відбулася урочиста посвята 50 капеланів з різних куточків України.

«Наша місія – бути поруч із тими, хто захищає. Ми підтримуємо наших правоохоронців, військових, їх родини та піклуємось про моральний і духовний стан наших захисників», - сказав заступник керівника ГФ «Капеланський патруль» Павло Царевський.

Разом з настановами на виконання благочинної місії капелани за результатами семінару отримали сертифікати Житомирської академії поліції.

Нагадаємо, 17 травня у Житомирі організували благодійний футбольний турнір між збірною командою ДШВ, поліцейськими, надзвичайниками та капеланами, на якому збирали гроші для 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2023 року ветеран АТО, військовий капелан Андрій Забігайло став начальником управління у справах ветеранів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: капелан посвята академія поліції Житомир Царевський Чабанюк  
Матеріали по темі