Суспільство

Уродженцю рф, який вчинив сексуальне насильство над малолітньою у райцентрі Житомирської області, присудили 7 років тюрми

31 May 2024, 10:02

Суд призначив покарання 30-річному уродженцю рф, який вчинив сексуальне насильство відносно малолітньої.

Про це 31 травня повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«З обвинувального акта відомо, що 17.07.2022 р. 30-річний уродженець російської федерації, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, побачив раніше незнайому йому малолітню дівчинку та, переконавшись що вона сама, наздогнав її та запропонував провести додому, на що дитина відповіла відмовою, однак, незважаючи на це, лиходій пішов з нею. Невдовзі без добровільної згоди малолітньої злочинець почав вчиняти активі насильницькі дії сексуального характеру, не пов’язані із проникненням в тіло потерпілої. Дівчинка кричала та чинила опір, що в подальшому допомогло їй вирватися з обіймів насильника і втекти», - йдеться у повідомленні.

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений раніше судимий за зґвалтування, грабіж та розбій.

Дії громадянина кваліфіковано згідно з ч. 4 ст. 153 КК України, як будь-які насильницькі дії сексуального характеру, не пов’язані із проникненням в тіло іншої особи (сексуальне насильство), вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди.

Суд призначив насильнику покарання у виді 7 років позбавлення волі та ухвалив включити інформацію про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи і стягнути з кривдника на користь потерпілої 30 000 грн моральної шкоди.

У вироці Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 22 травня 2024 року оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень зазначається, що обвинувачений – уродженець смт Білий Яр Томської області російської федерації. Події відбувалися у Звягелі.

Скриншот з вироку

Нагадаємо, 17 травня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила, що у Житомирській області 19-річний хлопець за гаражами зґвалтував неповнолітню дівчинку. Досудове розслідування проводить Коростенське райуправління поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2024 року суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту 69-річному чоловіку, уродженцю с. Крайня Деражня Звягельського району, за зґвалтування неповнолітньої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок насильство сексуальне насильство неповнолітня 
Матеріали по темі